Hjem
BilletterNyhetsarkivPresseLenkerKontaktLogg Inn

HJEMMiSKMisk-barnaKorvirksomhetKirkefestdagerKonsertserien
– der STORE ØYEBLIKK skapes – Sandefjord kunst- og kulturkirke
DU ER HER: MiSK.no / Nyhetsarkiv > Velkommen til MiSKs kirkefestdager 2015!
 

Velkommen til MiSKs kirkefestdager 2015!

25.09.15
 

17. oktober – 8. november. Tema: Evigheten

Hva er tid?
Hva er et øyeblikk – og hva er en evighet?

Denne universelle undring over tiden ligger i bunnen av årets festival der «Evigheten» er temaet. «Musikk i Sandefjord Kirke» inviterer deg til festivalopplevelser som berører og utfordrer!

Ta deg en tur innom Olavskapellet og opplev komposisjonen «Longplayer» skrevet av Jem Finer. Det er et musikkstykke som begynte å spille i London 1. januar 2000, og som skal spilles uten å gjenta seg selv i tusen år – helt til år 3000. Kunstneren har laget stykket for å inspirere mennesker til å tenke lange tanker.

Gå også ombord i Bryggekapellet på havna en lørdag formiddag og lytt til Henning Sommerros musikk skrevet til MiSK over de instrumenter som ifølge Bibelen skal møte oss med evige klanger på den andre siden av fjorden ...

Gå ned i kirkekryptens mørke og opplev festivalkunstner Ingar Øistads 100 bilder inspirert av Händels «Messias», skikkelsen som møter oss en natt i år 0 og omfavner vår tidsforståelse fra begynnelsen til enden – Alfa og Omega.

Og lytt til de lyse tonene fra klokkespillet i kirkens høye tårn. Toner som også kaller til gudstjenestelig fellesskap og omsorg for verden; «Du skal elske din neste som deg selv».

Sett deg ned i et kunstutsmykket kirkerom med arbeider laget av barnehagebarn og la deg berøre av store konsertopplevelser som: Hans Mathisens «Streams of Time», Händels mektige oratorium «Messias» med fremragende engelske solister, det vakre sceniske kirkespillet «Sommerens Maria» av E. Skeie/G. Kverndokk og G. Faurés vidunderlige «Requiem» med Sølvguttene, Sandefjord kammerkor … og levende lys.

Unn deg en helt ny opplevelse i kirkebenken med Ole Paus’ nyskrevne tekster og Marcus Paus’ nyskrevne musikk: «Rekviem og Evighetens blikk» bygget over tanken; hvordan ser vår virkelighet ut fra den andre siden – med Evighetens blikk?

Skriv din egen musikalske signatur inn i tidsveven som Verena Waddell med kulturskoleelever har laget i kirkerommet, og lytt til Tord Gustavsen og Tore Brunborg improvisere over notene sammen med ny visuell kunst malt av Verena Waddell gjennom natten til den 8. dag!

Kom innom biblioteket og lytt til gode samtaler om øyeblikket, og nyt franske og italienske kulinariske opplevelser i kirken og på Park hotell.

Og fremfor alt: la Kirkefestdagene bli en fest – en hyllest til Livet!
Åpningsforestillingen på Hjertnes og Bølgen slår an denne festfylte tonen med utøvere og repertoar fra øverste hylle; opplevelser for evigheten.

Velkommen til dager av grensesprengende kunstneriske opplevelser!


Svein Rustad
Kunstnerisk leder


Programmet ser du her >>
Nyheter fra MiSK RSS


Link til denne siden: Legg til på LinkedIn  Legg til på Twitter  Legg til på Facebook
© Musikk i Sandefjord Kirke      Postadresse: Bjerggt. 56, 3210 Sandefjord.      Kunstnerisk leder: Svein Rustad, tlf.: 906 77 508, e-post: svein.rustad@misk.no