Hjem
BilletterNyhetsarkivPresseLenkerKontaktLogg Inn

HJEMMiSKMisk-barnaKorvirksomhetKirkefestdagerKonsertserien
– der STORE ØYEBLIKK skapes – Sandefjord kunst- og kulturkirke
DU ER HER: MiSK.no / Nyhetsarkiv > Klokkespillet utvides
 

Klokkespillet utvides

10.04.16
Under MiSKs kirkefestdager 2016, nærmere bestemt 29. oktober, er det duket for en etterlengtet begivenhet. Da skal nemlig kirkens nye klokkespill innvies, noe som er gjort mulig bl.a. gjennom en mangeårig og storartet innsamling i regi av Sandefjord-Øst Rotaryklubb. Tidligere denne uka startet representanter fra Olsen Nauen Klokkestøperi demonteringen av det 85 år gamle klokkespillet, donert til Sandefjord by av direktør Andreas Raastad i 1931.
 

Kulturkirkekantor Svein Rustad og klokkenist Arnfinn Nedland smiler bredt i disse dager og gleder seg stort over at det etterlengtede restaureringsarbeidet er startet. I oktober kan de ta et utvidet og moderne instrument i bruk. Demonteringen av de 25 gamle klokkene er i full gang, noen av dem skal byttes ut, noen skal stemmes, og det kommer 27 flunkende nye, slik at det ferdige instrumentet får hele 49 klokker.

På grunn av restaureringsarbeidet vil det bli stille fra klokketårnet i noen måneder framover. – Arbeidet har vært planlagt lenge, men så fikk vi inn kr 360.000 til stemming av de gamle klokkene på tampen, og dermed var alt plutselig i gang, sier kulturkirkekantor Rustad. 
– Dermed går også den annonserte klokkespillkonserten under Ukla-festivalen ut (22. april), men vi lover å komme sterkt tilbake, sier han.

Og Rustad fortsetter:  
– Historien med utvidelse av kirkens klokkespill startet med en hyggelig samtale under et peismøte i Sandefjord-Øst Rotaryklubb. Rundt et godt måltid mat fant Rotarys ønske om å bidra med et prosjekt til byens beste og kirkens behov for restaurering og utvidelse av kirkens historiske klokkespill sammen i en felles visjon. Denne er nå i ferd med å realiseres! Etter en innsamlingsaksjon med mange gode givere er det nå reist en sum av hele 2,6 millioner kroner. Klokkespillet blir totalrenovert og utvidet fra 25 til 49 klokker. Firmaet Olsen Nauen Klokkestøperi har fått oppgaven, og det «nye» klokkespillet vil innvies under MiSKs kirkefestdager 29. oktober 2016, en stor begivenhet for byen og Sandefjord kunst- og kulturkirke.


Spennende tider i kirketårnet


Klokkenisten i sin (sitt) ess


Storklokka på vei utFoto: Arnfinn Nedland

Nyheter fra MiSK RSS


Link til denne siden: Legg til på LinkedIn  Legg til på Twitter  Legg til på Facebook
© Musikk i Sandefjord Kirke      Postadresse: Bjerggt. 56, 3210 Sandefjord.      Kunstnerisk leder: Svein Rustad, tlf.: 906 77 508, e-post: svein.rustad@misk.no