Hjem
BilletterNyhetsarkivPresseLenkerKontaktLogg Inn

HJEMMiSKMisk-barnaKorvirksomhetKirkefestdagerKonsertserien
– der STORE ØYEBLIKK skapes – Sandefjord kunst- og kulturkirke
DU ER HER: MiSK.no / Konsertserien > Operacafé (MiSK-helg)
 

Operacafé (MiSK-helg)

Opera – operette – romanser – musikal

Økonomisk arrangør: MiSK

Sted: Hjertnes kulturhus, foajescenen
Dato: 29.01.2022
Tid: 13:00
Billetter: kr 130 + avg. er i salg via hjertnes.no

Musikk i Sandefjord Kirke (MiSK) inviterer til en serie av festlige operacaféer i Hjertnesfoajéen. Et stort og trofast publikum får her stifte bekjentskap med fremragende sangere i en hyggelig atmosfære.

I dagens operacafé får vi gleden av å oppleve sopranen Ida Gudim og tenoren Eirik Grøtvedt. Svein Rustad akkompagnerer på klaver.

Ida Gudim (sopran) ble uteksaminert ved Operahøgskolen i Oslo i 2015, og har en mastergrad i utøvende sang fra Norges musikkhøgskole samt en bachelorgrad fra Barratt Due musikkinstitutt. 

Ida Gudim debuterte på Den Norske Opera & Ballett høsten 2013 i rollen som Mrs. Chan i den moderne operaen «Ad Undas» av Øyvind Mæland. Påfølgende år tolket hun rollen som Fiordiligi i operaen «Cosi fan tutte» på samme scene, og deretter Freia i «Das Rheingold» i 2014.
I operahøgskolens eksamensforestillinger i 2015 sang hun først Anne Truelove i «The Rakes progress», deretter hadde hun tittelrollen som Poppea i «L’incoronazione di Poppea» hvor hun blant annet jobbet tett med operaregissør Stefan Herheim. Dette resulterte senere i et engasjement som hans regiassistent i 2020-produksjonen av «Falstaff» mellom Den Norske Opera & Ballett og Kunsthøgskolen i Oslo.

Etter studiene har Ida vært en hyppig anvendt solist, og har vært engasjert i flere produksjoner og festivaler i Norge og i utlandet. Året 2020 bød på flere solistengasjement med Det Norske Blåseensemble, samt debut på Ringsakeroperaen i rollen som Vespetta i «Pimpinone» av Telemann. Hun ble igjen engasjert i oppsetningen «Der Freischutz» ved samme scene i 2021, hvor hun debuterte i rollen som Ännchen. Sesongen 21/22 byr også på nye utfordringer i forbindelse med oppsetningen av «The Rakes Progress» for Opera til folket, og rollen som Ines i Trubaduren for Operaen i Kristiansund.

Ida Gudim har gjennom sin karriere mottatt et antall høyt hengende stipend og bemerkelser fra bl.a. Sine Butenschöns Fond, DEA Musikstiftung Norwegen, Fegerstens stiftelse, Oslo kommune og Skipsreder Tom Wilhelmsens stiftelse, og hun var semifinalist i Wilhelm Stenhammar International Music Competition 2016.

Eirik Grøtvedt (tenor) er født i 1993 og er utdannet ved Norges musikkhøgskole. I sesongene 2019/20 og 2020/21 ble han tatt inn som solistpraktikant ved Den Norske Opera & Ballett. I 2017 gjorde han Don Ottavio ved Operaens Scene 2, som en del av Operahøgskolens oppsetning av Don Giovanni, og Male Chorus i The Rape of Luctretia ved Lidal North International Opera Workshop. I 2018 deltok Grøtvedt i NRKs feiring av Edvard Grieg, og han sang Don Ottavio ved Oslo Opera Festival, og ved operagallaer med Lithuanian National Philharmonic og Trondheim Symfoniorkester. Han sang også konserter av Händels Messias, Mozarts Requiem, Messe i c-moll og Kroningsmessen, Haydns Skapelsen, Dvoraks Stabat Mater og flere kantater av Bach. I fjor sang han blant annet med Mendelssohns Elias og Ruiz i Verdis Trubaduren med Opera Østfold. På Operaens hovedscene sang han forrige sesong Don Curzio i Figaros bryllup og Borsa i  Rigoletto, og i høst sang han Le Dancaïre i Operaens digitale oppsetning av Carmen.
Grøtvedt har en spesiell forkjærlighet for lieder. Til tross for sin unge alder har han allerede bygget et betydelig repertoar, med sanger av Alfvén, Beethoven, Brahms, Britten, Grieg, Liszt, Rangström, Schubert, Schumann, Sibelius, Stenhammar og Vaughan Williams.
Kommende arrangementer

Opera – operette – romanser – musikal

Økonomisk arrangør: MiSK
Musikk i Sandefjord Kirke inviterer i samarbeid med Sandefjord menighet til kunst- og musikkgudstjeneste siste søndag i hver måned. Her hentes ofte den «store» kirkemusikken hjem til sitt gudstjenestelige utgangspunkt.
Die Winterreise/Vinterreisen (1827) er blitt stående som Schuberts og kanskje tidenes største sangsyklus med 24 sanger som beskriver den forsmådde elskers vandring i et ugjestmildt vinterlandskap.

Økonomisk arrangør: MiSK
Sandefjord kunst- og kulturkirke har i dag et av landet største og fineste konsertklokkespill med hele 49 klokker. Ved denne konserten spiller klokkenist Arnfinn Nedland.
Sandefjord blåsekvartett har invitert med seg pianist Ståle Hebæk Ødegården til en spennende og vakker formiddagskonsert med musikk av W. A. Mozart, N. Rimsky–Korsakov, M. Ravel mfl. 

Arrangeres i samarbeid med Den Kulturelle Vandringsstaven.Se alle arrangementer >>


Link til denne siden: Legg til på LinkedIn  Legg til på Twitter  Legg til på Facebook
© Musikk i Sandefjord Kirke      Postadresse: Bjerggt. 56, 3210 Sandefjord.      Kunstnerisk leder: Svein Rustad, tlf.: 906 77 508, e-post: svein.rustad@misk.no