Hjem
BilletterNyhetsarkivPresseLenkerKontaktLogg Inn

HJEMMiSKMisk-barnaKorvirksomhetKirkefestdagerKonsertserien
– der STORE ØYEBLIKK skapes – Sandefjord kunst- og kulturkirke
DU ER HER: MiSK.no / Konsertserien > Franz Schubert: Vinterreisen (MiSK-helg)
 

Franz Schubert: Vinterreisen (MiSK-helg)

Die Winterreise/Vinterreisen (1827) er blitt stående som Schuberts og kanskje tidenes største sangsyklus med 24 sanger som beskriver den forsmådde elskers vandring i et ugjestmildt vinterlandskap.

Økonomisk arrangør: MiSK

Sted: Sandefjord kunst- og kulturkirke
Dato: 30.01.2022
Tid: 19:00
Billetter: kr 250 + avg. er i salg via hjertnes.no

Vinterreisen (Die Winterreise) handler om en vandrer som legger ut på en ensom reise, etter at han er blitt sveket av kjæresten. Under vandringen får vi ta del i den navnløse vandrers minner, sorg, håp, desperasjon og til og med vanvidd før han synker ned i resignasjonen. Syklusen er et slags kjærlighetssorgens manifest. Døden er hele tiden nærværende; både som en mulighet til befrielse og fred, og som et fryktet endepunkt der de dypeste lengsler, og dermed sjelen, opphører å
eksistere.

Dette er en av de mest kjente sangsyklusene i det klassiske romanserepertoaret, og var noe av det siste Schubert skrev. Teksten er skrevet av Wilhelm Müller, og i kveldens konsert får vi høre en norsk gjendiktning av Håvard Stensvold.

Medvirkende:

Håvard Stensvold, bass-baryton (Foto: Studio Lasse Berre)
Lina Braaten, klaver


Lina Braaten. Foto: Nancy Bundt

Håvard Stensvold er utdannet ved Det Kongelige Danske Musikkonservatoriet hos professor Susanna Eken.
Han har flere ganger gjestet Den Norske Opera & Ballett, i roller som Papageno i Tryllefløyten, Guglielmo i Così fan tutte, Schaunard i La bohème, Masetto i Don Giovanni, Malatesta i Don Pasquale, Zuniga i Carmen, Baryton i Cecilie Ores Dead Beat Escapement, hovedrollen i Knut Vaages Khairos og Birger i Synne Skouens Ballerina. Ved det Kongelige Teater i København har han sunget Masetto i Don Giovanni, Figaro i Figaros bryllup og flere roller i Monteverdis Poppeas kroning. Han har sunget tittelrollen i Don Giovanni ved Opera Krakow og i Trondheim, Polyphemos i Händels Acis og Galatea ved Innsbrucker Festwochen der alten Musik, Faraone i Fagos Il Faraone Sommerso i Spania, Italia, Polen og Østerrike, Purcells The Indian Queen i Brussel, og både Kommandanten og Masetto i Don Giovanni på Drottningholm i Stockholm. Ved Bergen Nasjonale Opera har han sunget Angelotti i Tosca og Fausts fordømmelse.
Som en av Norges ledende bass-barytoner synger han regelmessig ved våre distrikts- og regionoperaer og med norske og internasjonale symfoniorkestre, og han har medvirket ved en rekke festivaler i Norge og Europa. Som oratoriesanger har han medvirket i Bachs H-moll-messe med Akademie für Alte Musik Berlin, Bachs Markuspasjonen i Potsdam, Arnstad, Oslo og Bergen, Faures Rekviem med Trondheim Symfoniorkester, Bachs Matteuspasjonen i Bergen, Rossinis Petite Messe Solenelle i Trondheim og Røros, Haydns Skapelsen i Oslo og Händels Messias ved flere anledninger i Norge.
Han er ofte benyttet ved norske region- og distriktsoperaer, senest i fjor i Fredkulla med Trondheim symfoniorkester og opera og i Pimpione ved RingsakerOperaen.

Lina Braaten er en etterspurt pianist blant sangere og instrumentalister, og arbeider for tiden som akkompagnatør ved Norges musikkhøgskole, der hun også er fagseksjonsleder for klaver og akkompagnement. Våren 2018 var hun repetitør full tid ved Wermlandopera i Karlstad, og hun har vært ansatt over flere år ved KHiO, avd. operahøgskolen og ved Barratt Due musikkinstitutt. Hun er prisbelønnet som både kammermusiker og solopianist, bl.a. med 1. pris i Nordic Lied Duo Competiton i Kokkola, Finland 2003, og 3. pris i Malmö Nordiska Pianotävling 2004.

Som frilanser har Lina vært offisiell akkompagnatør ved Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse siden 2009, og hun har jevnlige engasjement for bl.a. DNOB, Oscarsborgoperaen, Opera Østfold, Ringsakeroperaen og Bergen Nasjonale Opera. Hun er en etablert coach i sangmiljøet i Oslo, og har en spesiell lidenskap for å spille romanser. Våren 2021 startet hun konsertserien Romansekonserter Oslo på Frogner Hovedgård.

I 2005 tok Lina diplomeksamen ved Norges musikkhøgskole i Oslo (prof. Einar Steen-Nøkleberg), etter studier på Griegakademiet i Bergen (prof. Jiri Hlinka) og Sibeliusakademiet i Helsinki (prof. Liisa Pohjola).
  

Kommende arrangementer

Opera – operette – romanser – musikal

Økonomisk arrangør: MiSK
Musikk i Sandefjord Kirke inviterer i samarbeid med Sandefjord menighet til kunst- og musikkgudstjeneste siste søndag i hver måned. Her hentes ofte den «store» kirkemusikken hjem til sitt gudstjenestelige utgangspunkt.
Die Winterreise/Vinterreisen (1827) er blitt stående som Schuberts og kanskje tidenes største sangsyklus med 24 sanger som beskriver den forsmådde elskers vandring i et ugjestmildt vinterlandskap.

Økonomisk arrangør: MiSK
Sandefjord kunst- og kulturkirke har i dag et av landet største og fineste konsertklokkespill med hele 49 klokker. Ved denne konserten spiller klokkenist Arnfinn Nedland.
Sandefjord blåsekvartett har invitert med seg pianist Ståle Hebæk Ødegården til en spennende og vakker formiddagskonsert med musikk av W. A. Mozart, N. Rimsky–Korsakov, M. Ravel mfl. 

Arrangeres i samarbeid med Den Kulturelle Vandringsstaven.Se alle arrangementer >>


Link til denne siden: Legg til på LinkedIn  Legg til på Twitter  Legg til på Facebook
© Musikk i Sandefjord Kirke      Postadresse: Bjerggt. 56, 3210 Sandefjord.      Kunstnerisk leder: Svein Rustad, tlf.: 906 77 508, e-post: svein.rustad@misk.no