Hjem
BilletterNyhetsarkivPresseLenkerKontaktLogg Inn

HJEMMiSKMisk-barnaKorvirksomhetKirkefestdagerKonsertserien
– der STORE ØYEBLIKK skapes – Sandefjord kunst- og kulturkirke
DU ER HER: MiSK.no / Konsertserien > NÅ: Ensemble Allegria & Frida Fredrikke Waaler Wærvågen
 

NÅ: Ensemble Allegria & Frida Fredrikke Waaler Wærvågen

Nok en gang har MiSK gleden av å presentere det kjente kammerorkesteret Ensemble Allegria og deres konsertserie NÅ. Denne gang med cellisten Frida Fredrikke Waaler Wærvågen fra Horten som solist. 

Økonomisk arrangør: MiSK

NB! Forbehold om avlysning/utsettelse på grunn av smittevernreglene ifm koronapandemien.
Følg med her for eventuelle endringer!

Sted: Sandefjord kunst- og kulturkirke
Dato: 14.05.2021
Tid: 19:00
Billetter: kr 250,- + avg. Forhåndssalg via hjertnes.no.

Program
  • E. Elgar (1857–1934):  Introduction and allegro, op. 47
  • P. Tsjaikovskij (1840–1893): Andante Cantabile fra Strykekvartett nr. 1, op. 11. (Versjon for solo cello og strykeorkester) Solist: Frida Fredrikke Waaler Wærvågen
  • A. Dvorak (1841–1904): Serenade for strykere, op. 22, B. 52

Medvirkende
  • Frida Fredrikke Waaler Wærvågen, solist cello
  • Maria Angelika Carlsen, konsertmester
  • Ensemble Allegria, kammerorkester

Foto over: Sigrid Bjorbekkmo

«Ensemble Allegria utstråler en våken musikalitet som skaper et ensemblespill med nerve og intensitet» uttalte juryformann Leif Ove Andsnes ved tildelingen av Statoils klassiske talentstipend til Ensemble Allegria i 2012.

Under ledelse av Maria Angelika Carlsen begeistrer de publikum og anmeldere med sine konserter og plateinnspillinger, og regnes nå blant landets aller ypperste ensembler. Ensemblet har gjestet Sandefjords kulturscener i en årrekke, både i regi av MiSK, og i samarbeid med Det Norske Solistkor, Det Norske Blåseensemble og festivalen Fjord Classics.

Denne gangen har de med seg Frida Fredrikke Waaler Wærvågen fra Horten som solist. Frida har i en årrekke vært blant landets mest ettertraktede cellister, både som solist, kammermusiker og orkestermusiker, og er for tiden ansatt som solocellist i Bergen Filharmoniske Orkester. Frida er også fast medlem i Ensemble Allegria og har satt sammen sitt ønskeprogram for denne konserten: Romantiske mesterverker av Elgar, Dvorak og Tsjaikovskij.




Frida Fredrikke Waaler Wærvågen (1988) 
Foto: Anna-Julia Granberg/Blunderbuss 
Frida Fredrikke Waaler Wærvågen er en norsk cellist med en lang og solid bakgrunn. Hun startet å spille som 5-åring ved Horten Kulturskole. I 1998 ble hun tatt opp som elev ved Barratt Due musikkinstitutt, og i seks år hadde hun undervisning med professor Aage Kvalbein. Frida Fredrikke fullførte sin Bachelor ved Norges musikkhøgskole våren 2011 med professor Truls Mørk. Hun har også i flere år studert med professor Frans Helmerson. Våren 2014 fullførte Frida Fredrikke sin masterutdanning etter to år ved Edsberg Slott, Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, Sverige, med professor Torleif Thedéen.

Frida Fredrikke har vunnet priser og stipend internasjonalt og nasjonalt: «Young Musician» i Tallin, Antonia Janigro International Cello Competition i Porec, Arve Tellefsens musikkpris, RWE Dea musikkstipend, Järnåker, «Wesselprisen» fra Det Norske Selskab, og høsten 2020 mottok hun «De Unges Lindemanpris». Hun har gjort seg bemerket som solist med en rekke orkestre i inn- og utland, deriblant Oslo-Filharmonien, Kringkastingsorkesteret, Münchner Rundfunkorkester, Zürich Kammerorkester, Kaunas Philharmonic og Göteborgs Symfoniker.

Frida Fredrikke jobber som solocellist i Bergen Filharmoniske Orkester og som førsteamanuensis ved Griegakademiet. I tillegg jobber hun som frilans med base på Østlandet. Hun er også fast gruppeleder i strykeorkesteret Ensemble Allegria.
Celloen hun spiller på er laget av Nicolas Lupot, 1823, og er utlånt av Dextra Musica, Norge.


Ensemble Allegria
Ensemble Allegria ble stiftet i 2008, av daværende studenter ved Norges musikkhøgskole. Orkesteret består av 23 strykere og har fra starten av blitt drevet av musikerne selv, under ledelse av konsertmester Maria Angelika Carlsen.

Ensemblet gjester jevnlig festivaler som Festspillene i Bergen, Ultimafestivalen, Oslo Kammermusikkfestival og Rosendal Kammermusikkfestival. De har i de senere år hatt et tett samarbeid med Det Norske Solistkor, med flere prisbelønte plateinnspillinger og en lang rekke suksesskonserter. Ensemblet har også gitt ut fire egne plater på LAWO Classics, hvorav to har blitt nominert til Spellemannprisen. Ytterligere tre plateinnspillinger er på vei. Orkesteret har også gjort suksess med produksjoner for barn og unge, både gjennom Den kulturelle skolesekken og egenproduserte turnéer på ungdomsklubber i Oslo-området.

I 2017 startet orkesteret konsertserien NÅ, som arrangeres på Gyldendalhuset i Oslo. NÅ-konseptet ble utarbeidet i samarbeid med Snøhetta. «NÅ» handler først og fremst om å dele et øyeblikk, å være der det skjer når det skjer, sammen. Men også om å NÅ frem til publikum, og om å vise frem NÅ-tidens musikk. I en del av disse NÅ-konsertene er det ensemblets egne musikere som setter sammen programmet.

Ensemble Allegrias prosjekter blir realisert med økonomisk støtte fra Norsk Kulturråd, Bergesenstiftelsen, Furestiftelsen og Sparebankstiftelsen.

Kommende arrangementer

En julekonsert med våre vakreste julesanger.

Arrangør: Ekstern




Kom i julestemning med vakker korsang av Sandefjord kammerkor.

Økonomisk arrangør: MiSK


PÅ GRUNN AV KORONASITUASJONEN ER KONSERTEN DESSVERRE AVLYST!




Mer info om konserten kommer ...




Juletradisjon i over 30 år!

Arrangør: Ekstern




Også i år vil de dyktige ungdommene ved musikklinja på Sandefjord videregående skole gå sammen om en julekonsert.



Se alle arrangementer >>


Link til denne siden: Legg til på LinkedIn  Legg til på Twitter  Legg til på Facebook
© Musikk i Sandefjord Kirke      Postadresse: Bjerggt. 56, 3210 Sandefjord.      Kunstnerisk leder: Svein Rustad, tlf.: 906 77 508, e-post: svein.rustad@misk.no