Hjem
BilletterNyhetsarkivPresseLenkerKontaktLogg Inn

HJEMMiSKMisk-barnaKorvirksomhetKirkefestdagerKonsertserien
– der STORE ØYEBLIKK skapes – Sandefjord kunst- og kulturkirke
DU ER HER: MiSK.no / Konsertserien > Purgatorium // Oslo Kammerkor
 

Purgatorium // Oslo Kammerkor

Oslo Kammerkor fremfører Håkon Daniel Nystedts verk «Purgatorium» og musikk av Ravel, Monteverdi, Messiaen og Bruckner.

Økonomisk arrangør: MiSK

Sted: Sandefjord kunst- og kulturkirke
Dato: 24.10.2021
Tid: 18:00
Billetter: kr 200 (ordinær), kr 100 (barn over 12 år/studenter). Forhåndssalg via Hjertnes kulturhus/hjertnes.no

Det er en glede for MiSK å presentere Oslo Kammerkor som i denne konserten bl.a. fremfører Håkon Daniel Nystedts verk: «Purgatorium». Komponisten selv sier at verket tar for seg en renselse, og han tar i bruk et vidt og grensesprengende spenn av musikalske virkemidler for å få med seg publikum på ferden. Dette er kor slik du aldri har hørt det før – her møter urgammel dramatikk et moderne, men også tidløst lydbilde.

Program:

Maurice Ravel (1875–1937):
Fra Miroirs: «Une barque sur l’océan»


Claudio Monteverdi (1567–1643):
Fra Sestina

Olivier Messiaen (1908–1992):
Fra La Nativité du Seigneur: «Desseins Éternels»

Anton Bruckner (1824–1896):
Os iusti

Håkon D. Nystedt (*1980):
Purgatorium for to orgler, slagverk, klaver og preparert klaver

Medvirkende:

  • Oslo Kammerkor
  • Dirigent: Håkon Daniel Nystedt
  • Slagverk: Hans-Kristian Kjos Sørensen
  • Flygel og preparert piano: Torgeir Koppang
  • Orgler: Anders Eidsten Dahl
  • Sopran: Silje Aker Johnsen

Foto: Endre Gjendem

Oslo Kammerkor ble stiftet av Grete Pedersen i 1984, og har siden blitt et av landets ledende kammerkor. Koret består av en blanding av musikkstudenter, musikere og amatørsangere med stødig korbakgrunn. Sangerne har i hovedsak bakgrunn i klassisk musikk. Det er likevel den nyskapende utforskingen av den norske vokalmusikktradisjonen som i første rekke har gjort koret kjent, og har sørget for Oslo Kammerkors posisjon i norsk musikkliv. I 2005 overtok Håkon Daniel Nystedt som dirigent og kunstnerisk leder.

Oslo Kammerkor har jobbet med folkemusikk i over 30 år, og har samarbeidet med flere av landets største folkemusikere. Koret bringer kveding, en opprinnelig solistisk tradisjon, inn i korformatet. Hver enkelt sanger i Oslo Kammerkor må ha en evne til både å synge solistisk og selvstendig, og til å skape musikk sammen med andre. Dette krever stor musikalsk forståelse og evne til kreativitet.

Oslo Kammerkor er kjent for stor sjangerbredde, og koret eksperimenterer mye med utrykk og sjangere. Koret bruker også improvisasjon som et viktig element i konsertene sine. Gjennom samarbeid med flere musikere og kor får Oslo Kammerkor stadig nye impulser. De siste årene har Oslo Kammerkor bant annet samarbeidet med Ketil Bjørnstad og jazzpianisten Misha Alperin.

Oslo Kammerkor har stor internasjonal aktivitet og blir stadig invitert for å synge over hele verden. Sommeren 2015 sang koret for første gang i Carnegie Hall i New York. Koret har også deltatt på det prestisjetunge verdenssymposiet for kor i Japan i 2005 og i Sør-Korea i 2014, der de høstet gode kritikker og stor respons fra publikum. Våren 2017 reiste Oslo Kammerkor til USA, invitert til å synge en konsert i Carnegie Hall i New York. Våren 2019 slapp Oslo Kammerkor albumet «Veneliti», etter samarbeid med komponist Ørjan Matre og produsent Morten Lindberg (2L).

Kommende arrangementer

Oslo Kammerkor fremfører Håkon Daniel Nystedts verk «Purgatorium» og musikk av Ravel, Monteverdi, Messiaen og Bruckner.

Økonomisk arrangør: MiSK
Jubileumskonsert med VAMP.

I tre tiår har de levert. Hundrevis av sanger om det å være menneske. Om kjærlighet og sorg, myter og skrømt, ærlighet og svik, døden og livet. Og havet.

Økonomisk arrangør: MiSK

Opera – operette – romanser – musikal

Økonomisk arrangør: MiSK
Musikk i Sandefjord kirke inviterer i samarbeid med Sandefjord menighet til kunst- og musikkgudstjeneste siste søndag i hver måned. Her hentes ofte den «store» kirkemusikken hjem til sitt gudstjenestelige utgangspunkt.
Lunsjkonsert med gitaristen Marius Noss GundersenSe alle arrangementer >>


Link til denne siden: Legg til på LinkedIn  Legg til på Twitter  Legg til på Facebook
© Musikk i Sandefjord Kirke      Postadresse: Bjerggt. 56, 3210 Sandefjord.      Kunstnerisk leder: Svein Rustad, tlf.: 906 77 508, e-post: svein.rustad@misk.no