Hjem
BilletterNyhetsarkivPresseLenkerKontaktLogg Inn

HJEMMiSKMisk-barnaKorvirksomhetKirkefestdagerKonsertserien
– der STORE ØYEBLIKK skapes – Sandefjord kunst- og kulturkirke
DU ER HER: MiSK.no / Konsertserien > Kunst i kirken (MiSKs kirkefestdager)
 

Kunst i kirken (MiSKs kirkefestdager)

Presentasjon av årets festivalkunstner Runi Langum. Pianisten Thormod Rønning Kvam spiller Grieg.

Sted: Sandefjord kunst- og kulturkirke
Dato: 18.09.2021
Tid: 16:00
Billetter: Gratis


Runi Langum med sitt bilde «Velkommen».

Bildet over heter "Håp".
Runi Langum regnes som en av Norges fremste tegnere og er som billedkunstner særlig opptatt av bevegelse. Hennes foretrukne medium er pastelltegning på papir og lerret. Langum ble født i Drammen i 1958. Med en far som arbeidet på papirfabrikk, en kunstnerisk mor og god tilgang på tegneark, fattet hun tidlig interesse for tegning.

Runi Langum er utdannet ved Kunstakademiet i Trondheim (1978–1983). Hun fortsatte studiene ved École Nationale Supérieure des Beaux-Arts i Paris (1983–1986), med spesialisering i tegning. Langum er representert ved en rekke gallerier i Norge, bl.a. Nasjonalmuseet for kunst, Stenersenmuseet, Riksgalleriet, Norsk Kulturråd og Haugar Vestfold Kunstsenter.

Til kirkefestdagene har Runi Langum med seg bilder som tidligere i sommer ble vist på Peer Gynt-utstillingen på Gålå. Om den sier hun bl.a.: «Utstillingen er bygget på et dreiepunkt i handlingen i «Peer Gynt»: Solveigs valg, og møtet mellom Solveig og Peer. De to så hverandres lys, og trengte og brukte hverandre. Utviklingen av Peers muligheter som et helt menneske får lys fra Solveig, og hun besitter en personlighet som kontrasterer hans.» Og hva passer vel bedre enn dette, når kirkefestdagenes tema i år nettopp er «Vendepunkt».

Pianisten Thormod Rønning Kvam spiller fra Peer Gynt suite nr. 1 av Edvard Grieg.

Med høyeste utmerkelser fra Londons Royal Academy of Music, er Thormod Rønning Kvam (f. 1991) en pianist med stort engasjement for å fornye og aktualisere den klassiske musikkarven.

Opptredener i Wigmore Hall, Den Norske Opera, Stockholm Konserthus og på Hardanger Musikkfest er blant de siste årenes høydepunkter.

Han er for tiden kunstnerisk leder for Aulaseriene — en ny og månedlig konsertsatsning i Universitetets aula i Oslo, på Ramme i Hvitsten og i Universitetsaulaen i Bergen.
Kommende arrangementer

Sandefjord kunst- og kulturkirke har i dag et av landet største og fineste konsertklokkespill med hele 49 klokker. Ved denne konserten spiller klokkenist Laura-Marie Rueslåtten.
Musikk i Sandefjord Kirke og Sandefjord menighet inviterer til den andre festivalgudstjenesten under årets kirkefestdager.

Vi får også høre klokkespilltoner fra kirketårnet.
Avslutningskonsert for MiSKs kirkefestdager 2021 med operaarier, vakker klassisk musikk og urframføring av to bestillingsverk av Hans Mathisen.

Økonomisk arrangør: MiSK
Ung klassisk! MiSK og Sandefjord kulturskole inviterer til konsert under UKLA-festivalen 2021

Økonomisk arrangør: MiSK
Vi ønsker velkommen til musikkgudstjeneste med deltakere fra Ukla-festivalen.Se alle arrangementer >>


Link til denne siden: Legg til på LinkedIn  Legg til på Twitter  Legg til på Facebook
© Musikk i Sandefjord Kirke      Postadresse: Bjerggt. 56, 3210 Sandefjord.      Kunstnerisk leder: Svein Rustad, tlf.: 906 77 508, e-post: svein.rustad@misk.no