Hjem
BilletterNyhetsarkivPresseLenkerKontaktLogg Inn

HJEMMiSKMisk-barnaKorvirksomhetKirkefestdagerKonsertserien
– der STORE ØYEBLIKK skapes – Sandefjord kunst- og kulturkirke
DU ER HER: MiSK.no / Konsertserien > Klokkespillkonsert (MiSKs kirkefestdager)
 

Klokkespillkonsert (MiSKs kirkefestdager)

Sandefjord kunst- og kulturkirke har i dag et av landet største og fineste konsertklokkespill med hele 49 klokker. Ved denne konserten spiller klokkenist Laura-Marie Rueslåtten.

Sted: Sandefjord kunst- og kulturkirke
Dato: 25.09.2021
Tid: 13:00
Billetter: Gratis

Laura-Marie Rueslåtten (Foto: Kristianne Marøy) er byklokkenist i Oslo med syvårig solistutdanning fra den Skandinaviske klokkenistskole ved Løgumkloster i Danmark 2011. Ved siden av stillingen i Oslo Rådhus er hun engasjert som klokkenist for Uranienborg konsertklokkespill. Hun spiller og komponerer for minimalistisk fotografivisninger, carillon og moderne scenekunst med jevnlige opptredener, sommerkonserter og ved offisielle seremonier som Nobels Fredspris.

Rueslåtten tar carillon og håndklokker inn i nye fasetter av musikklivet og eksperimentelle konsertformer, bl.a. i plateinnspilling med oktobass og akustisk ensemble, medvirkende utøver i masterprosjekt i musikk og arkitektur, plateinnspilling med spoken word, carillon og steel guitar, samarbeidsprosjekt med ensemble og japansk støymusiker Pain Jerk, moderne dans og live performance-kunst. Hun medvirker jevnlig i samtidsdans-forestillinger, og vant sammen med koreograf Kristin Ryg Helgebostad Osloprisen for Beste scenekunst 2018 for danseforestillingen “Cheers”.

Rueslåtten bruker «spatial»-synestesi for å sette sammen smak og lyd og/eller visuell kunst i konsert- og kunstnerisk sammenheng, for å gi en helhetsopplevelse i publikums sanser. Hun har i tillegg WSET-Advanced sertifikat i vin og sprit fra Kulinarisk akademi i Oslo og arbeidserfaring fra Vinmonopolet og som konsulent i vinbransjen. Dette har resultert i bl.a. vin og musikk-konsert for Ås vinklubb, Øl + carillon smakskonsert i Grimbergen og vin + abstrakt visuell kunst for Galleri Semmingsen. Hun går nye veier i samspill mellom forskjellige sanser og sjangre som jazz, joik og elgitar, kunst i offentlig rom, visuell kunst og installasjoner. 


«Carillon» er et konsertklokkespill bestående av minst 23 støpte klokker. Den som spiller på et carillon kalles en klokkenist. Klokkene i et carillon er stemt med en halvtones mellomrom. Klokkene svinger ikke, men henger stabilt. Tradisjonelt spiller klokkenisten med lillefingrene (knyttet neve) på et stokk-klaviatur med overføringer til innvendige kolber som slår mot klokkene, samtidig som man med føttene slår på et pedalklaviatur. Ritorneller er korte arrangementer av kjente musikkstykker tilrettelagt for klokkespill i forbindelse med timeslag. Disse overføres via midifiler (data), elektronisk eller mekanisk til utvendige hammere på hver klokke.

Kommende arrangementer

Oslo Kammerkor fremfører Håkon Daniel Nystedts verk «Purgatorium» og musikk av Ravel, Monteverdi, Messiaen og Bruckner.

Økonomisk arrangør: MiSK
Jubileumskonsert med VAMP.

I tre tiår har de levert. Hundrevis av sanger om det å være menneske. Om kjærlighet og sorg, myter og skrømt, ærlighet og svik, døden og livet. Og havet.

Økonomisk arrangør: MiSK

Opera – operette – romanser – musikal

Økonomisk arrangør: MiSK
Musikk i Sandefjord kirke inviterer i samarbeid med Sandefjord menighet til kunst- og musikkgudstjeneste siste søndag i hver måned. Her hentes ofte den «store» kirkemusikken hjem til sitt gudstjenestelige utgangspunkt.
Lunsjkonsert med gitaristen Marius Noss GundersenSe alle arrangementer >>


Link til denne siden: Legg til på LinkedIn  Legg til på Twitter  Legg til på Facebook
© Musikk i Sandefjord Kirke      Postadresse: Bjerggt. 56, 3210 Sandefjord.      Kunstnerisk leder: Svein Rustad, tlf.: 906 77 508, e-post: svein.rustad@misk.no