Hjem
BilletterNyhetsarkivPresseLenkerKontaktLogg Inn

HJEMMiSKMisk-barnaKorvirksomhetKirkefestdagerKonsertserien
– der STORE ØYEBLIKK skapes – Sandefjord kunst- og kulturkirke
DU ER HER: MiSK.no / Konsertserien > Klassisk festaften med noko attåt (MiSKs kirkefestdager)
 

Klassisk festaften med noko attåt (MiSKs kirkefestdager)

Avslutningskonsert for MiSKs kirkefestdager 2021 med operaarier, vakker klassisk musikk og urframføring av to bestillingsverk av Hans Mathisen.

Økonomisk arrangør: MiSK

Sted: Hjertnes kulturhus
Dato: 26.09.2021
Tid: 18:00
Billetter:

kr 390. I salg via Hjertnes kulturhus/hjertnes.no


I fjor var det 250 år siden Ludwig van Beethoven ble født, og i avslutningskonserten under fjorårets kirkefestdager skulle vi feiret dette med hans mektige Egmont-ouverture, satser og arier fra messe i C-dur og operaen Fidelio, kronet med den vakre fiolinromansen i F-dur. På grunn av koronapandemien lot dette seg dessverre ikke gjennomføre, og konserten ble utsatt til i år. Nå er sjansen endelig kommet igjen, og i tillegg til Beethoven kan vi kan se fram til vakker musikk av Gluck, Haydn og Mozart.

Vi får også oppleve urfremføringen av bestillingsverkene til MiSK, «Directions – Center» og «Directions – Return», komponert av Hans Mathisen.

Medvirkende:

 • Ina Han Brekke, fiolin
 • Hans Mathisen, gitar
 • Jason Rebello, klaver
 • Frode Ågedal Berg, bass
 • Andreas Bye, trommer
 • Birgitte Christensen, sopran
 • Tone Kummervold, mezzosopran
 • Magnus Staveland, tenor
 • Magne Fremmerlid, bass-baryton
 • Oslofjord Kammerfilharmoni
 • David Maiwald, dirigent

Ina Han Brekke spiller
Romanse i F-dur for
fiolin og orkester. 
Foto: Magnus Skrede

Ina Han Brekke, fiolin, er født i 2002 og startet å spille i en alder av tre. Hun ble en del av Barratt Dues talentsatsning i 2012, og har siden hatt Alf Richard Kraggerud (2013–2017), Stephan Barratt-Due (2017–) og Arvid Engegård (2012–2014, 2016–) som hovedlærere. I 2020 deltar hun i Oslo-Filharmoniens «Ung Filharmoni»-prosjekt, som konsertmester. Som både solist og kammermusiker har hun vunnet flere førstepriser.

Hans Mathisen m/band. Hans er en anerkjent gitarist og bandleder og en svært sentral skikkelse i byens kulturliv. Han er også en aktiv komponist og står bak flere bestillingsverk til MiSK i de senere år.

Birgitte Christensen, sopran, Er en landets ledende sopraner og har en betydelig karriere i inn- og utland. Hun tok diplomeksamen ved Norges musikkhøgskole i 1997 med Ingrid Bjoner som hovedlærer. I 1998 debuterte hun på Den Norske Opera som Nattens dronning i Tryllefløyten. Birgitte kan vise til en imponerende mengde engasjementer og har sunget på ledende scener som Opéra National de Paris, Staatsoper Berlin, Semperoper Dresden, Staatsoper Stuttgart, National Theater Mannheim, Komische Oper Berlin, Theater an der Wien, Opéra de Rouen Haute-Normandie,  Teatro Municipal de Chile og Bolsjoj-teateret i Moskva.  

Tone Kummervold, alt, er fra Trondheim. Hun har en mastergrad i utøvende musikk fra Universitetet i Stavanger og Conservatorio L. Refice i Italia, hvor hun studerte med Elizabeth Norberg-Schulz og Agata Bienkowska. Hun ble fast medlem av solistensemblet ved Den Norske Opera & Ballett i 2012. Hun har gjort flere andre operaroller i inn- og utland, og hennes varme, unike klang har også ført henne til konsertengasjement med Bergen Filharmoniske Orkester, Kringkastingsorkestret og Filarmonica Romana i Italia.

Magnus Staveland, tenor, fra Bryne, er utdannet ved Norges musikkhøgskole i Oslo og Det Kongelige Operaakademi i København med Susanna Eken. Han er kjent fra en rekke roller i prestisjetunge operahus i Europa, som La Scala i Milano og Staatsoper Berlin. Foto: Anne Valeur.

Magne Fremmerlid, bass, har vært fast ansatt solist ved Nasjonaloperaen i en årrekke, men er nå pensjonert derfra og er travlere enn noen gang, både som frilanssanger og medarbeider i MiSK.

Oslofjord Kammerfilharmoni er et topporkester med profesjonelle musikere fra Oslo-området. De har stor bredde, fra kammermusikalske produksjoner med bare strykere til operaproduksjoner med full symfonisk besetning. Som fast operaorkester ved OscarsborgOperaen siden 2009 og som et etterspurt ensemble til oratorier og div. kirkemusikalske produksjoner i Oslo og Østlandsområdet, har orkesteret rukket å skaffe seg et anerkjent navn.

Tysk-franske David Maiwald er utdannet dirigent og bratsjist. Han har vært ansatt ved flere operahus i Tyskland og har utmerket seg som dirigent i en rekke ballett- og musikaloppsetninger. David er også komponist, arrangør og repetitør. Siden han kom til Norge har han bl.a. vært kormester for Operakoret ved Den Norske Opera & Ballett samt leder av Oslo Domkirkes guttekor. Nylig var han også kormester på OscarsborgOperaens oppsetning av Regimentets datter. Som dirigent har David vært en aktiv pådriver for fremføring av samtidsmusikk og har interessert seg for musikkhistoriens mindre fremførte verker. David har mottatt en rekke utmerkelser og stipender for sin virksomhet. Arrangementet følger de til enhver tid gjeldende smittervernregler ifm Covid-19.

Kommende arrangementer

Oslo Kammerkor fremfører Håkon Daniel Nystedts verk «Purgatorium» og musikk av Ravel, Monteverdi, Messiaen og Bruckner.

Økonomisk arrangør: MiSK
Jubileumskonsert med VAMP.

I tre tiår har de levert. Hundrevis av sanger om det å være menneske. Om kjærlighet og sorg, myter og skrømt, ærlighet og svik, døden og livet. Og havet.

Økonomisk arrangør: MiSK

Opera – operette – romanser – musikal

Økonomisk arrangør: MiSK
Musikk i Sandefjord kirke inviterer i samarbeid med Sandefjord menighet til kunst- og musikkgudstjeneste siste søndag i hver måned. Her hentes ofte den «store» kirkemusikken hjem til sitt gudstjenestelige utgangspunkt.
Lunsjkonsert med gitaristen Marius Noss GundersenSe alle arrangementer >>


Link til denne siden: Legg til på LinkedIn  Legg til på Twitter  Legg til på Facebook
© Musikk i Sandefjord Kirke      Postadresse: Bjerggt. 56, 3210 Sandefjord.      Kunstnerisk leder: Svein Rustad, tlf.: 906 77 508, e-post: svein.rustad@misk.no