Hjem
BilletterNyhetsarkivPresseLenkerKontaktLogg Inn

HJEMMiSKMisk-barnaKorvirksomhetKirkefestdagerKonsertserien
– der STORE ØYEBLIKK skapes – Sandefjord kunst- og kulturkirke
DU ER HER: MiSK.no / Konsertserien > Åpningskonsert – Himmelskip (MiSKs kirkefestdager)
 

Åpningskonsert – Himmelskip (MiSKs kirkefestdager)

Offisiell åpning av MiSKs kirkefestdager 2021 ved ordfører Bjørn Ole Gleditsch.

Vi har igjen gleden av å presentere den norske pianisten, organisten, dirigent og komponist Iver Kleive og bluesgitaristen Knut Reiersrud. I kirkefestdagenes åpningskonsert kalt «Himmelskip» inntar de scenen i Sandefjord kunst- og kulturkirke. 

Økonomisk arrangør: MiSK

Sted: Sandefjord kunst- og kulturkirke
Dato: 17.09.2021
Tid: 19:00
Billetter: kr 300 + avg. I salg via hjertnes.no

Få kan spille orgel som Iver Kleive. Siden tidlig på 70-tallet har han spilt orgel og drevet en utstrakt virksomhet som studiomusiker, akkompagnatør, komponist, solist og dirigent. Han har også ledet Oslo Bach-kor gjennom 30 år og har gjort utallige plateinnspillinger. Iver Kleive ble i 2017 utnevnt til ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden for sin innsats for norsk musikkliv.

Knut Reiersrud har også vært aktiv siden 70-tallet, og har utviklet et helt eget uttrykk med elementer fra mange musikkformer. Han er prisbelønnet både som gitarist og komponist og er internasjonalt kjent fra en lang rekke samarbeid med andre artister. Det som imidlertid gjør Reiersrud helt unik er hans evne til alltid å være relevant og overraskende nyskapende. Han har også en svært imponerende katalog av innspillinger innafor vesten. Faktisk om lag 300!

Sammen har Kleive og Reiersrud utgitt to plater som har fått tildelt Spellemannprisen i åpen klasse. På den første, Blå Koral (1991), utforsker duoen salmer og religiøse folketoner på en fordomsfri og jordnær måte. En elegant etterfølger kom i 1996 i form av plata Himmelskip, som ble innspilt live i Sankt Knuds kirke i Odense, med visesangeren Povl Dissing som gjestevokalist på et av numrene. Ut over gitar, orgel og sang, gjør selve kirkerommet denne innspillingen på samme tid mektig og nærværende. 

Kleive og Reiersrud spilte også under avslutningskonserten for MiSKs kirkefestdager i 2014, og vi ser nå fram til et gledelig gjenhør med de to fremragende musikerne.Fotos: Anne-Marie Forker @ Forkerfotos

Kommende arrangementer

Sandefjord kunst- og kulturkirke har i dag et av landet største og fineste konsertklokkespill med hele 49 klokker. Ved denne konserten spiller klokkenist Laura-Marie Rueslåtten.
Musikk i Sandefjord Kirke og Sandefjord menighet inviterer til den andre festivalgudstjenesten under årets kirkefestdager.

Vi får også høre klokkespilltoner fra kirketårnet.
Avslutningskonsert for MiSKs kirkefestdager 2021 med operaarier, vakker klassisk musikk og urframføring av to bestillingsverk av Hans Mathisen.

Økonomisk arrangør: MiSK
Ung klassisk! MiSK og Sandefjord kulturskole inviterer til konsert under UKLA-festivalen 2021

Økonomisk arrangør: MiSK
Vi ønsker velkommen til musikkgudstjeneste med deltakere fra Ukla-festivalen.Se alle arrangementer >>


Link til denne siden: Legg til på LinkedIn  Legg til på Twitter  Legg til på Facebook
© Musikk i Sandefjord Kirke      Postadresse: Bjerggt. 56, 3210 Sandefjord.      Kunstnerisk leder: Svein Rustad, tlf.: 906 77 508, e-post: svein.rustad@misk.no