Hjem
BilletterNyhetsarkivPresseLenkerKontaktLogg Inn

HJEMMiSKMisk-barnaKorvirksomhetKirkefestdagerKonsertserien
– der STORE ØYEBLIKK skapes – Sandefjord kunst- og kulturkirke
DU ER HER: MiSK.no / Konsertserien > Musikalsk hyggestund
 

Musikalsk hyggestund

Lunsjkonsert med pianisten Oda Voltersvik, som presenterer programmet «NEO».

Sted: Sandefjord kunst- og kulturkirke
Dato: 07.10.2020
Tid: 12:00
Billetter: Kollekt

Musikk i Sandefjord Kirke inviterer igjen til gratis lunsjkonsert første onsdag i måneden, og denne gang får vi igjen oppleve pianisten Oda Hjertine Voltersvik.

Konsertprogrammet inkluderer neo-klassiske piano soloverk fra 1900 til 1942 av S. Prokofiev (sonate), A. Scriabin («fantasy» med sonatelignende form) og D. Shostakovich (sonate). Bruken av neo-klassiske former både i Europa og i Russland kom som et ønske om å frembringe klarhet og stabilitet, med en usikker verden som bakteppe, etter den romantiske perioden. I tillegg til en felles russisk kulturarv skapte «Sosialrealismen» i Sovjet grobunn for en indre konflikt hos flere av komponistene representert.

«Neo» beskriver også komponistenes brytning av det tradisjonelle tonespråk. På tross av de klassiske rammene (neo-klassiske) åpnes det for individualitet med stort uttrykksmangfold.

Program:

 • Dmitrij Shostakovich (1906–1975): Sonata no. 2 in B minor Op.61: I. Allegretto (1942)
 • Alexander Scriabin (1871–1915): Fantasy in B minor, Op.28 (1900)
 • Sergei Prokofiev (1891–1953): Piano Sonata no. 2 in D Minor, Op. 14 (1912)
       I. Allegro ma non troppo
       II. Allegro marcato
       III. Andante
       IV. VivaceOda Voltersvik
har konsertert på internasjonale konsertarenaer inkludert ”Palermo Classica" International Festival, Carnegie Hall og Scandinavia House i New York, Nordic Museum i Seattle, den første internasjonale folkemusikkfestivalen i Beijing, Wigmore Hall, St. Martin in the Fields (“Pianists of the World Series”) og St James's Piccadilly i London, i tillegg til flerfoldige musikkforeninger i UK og internasjonalt.

Hennes engasjementer i Norge inkluderer recitals og oppdrag som ukens pianist på Edvard Grieg museum (2014–2020), Grieg in Bergen Festival med solo- og kammermusikk-konserter (siden 2010) og flere viktige arenaer og kulturhus i Norge inkludert Den Norske Opera & Ballet i oktober 2020. Oda er en vinner av Bradshaw & Buono International Piano Competition (2017) og finalist i London Intercollegiate Jaques Samuels konkurranse (Wigmore Hall, 2016). CD-en “Khoreia”, med Volt & Potenza Duo for plateselskapet Velut Luna, har mottatt flotte anmeldelser internasjonalt (Musicweb-International). I tillegg ble hennes solo-CD "Firebird" for “KNS classical label” meget godt mottatt (klassiskmusikk.com). Pianisten er prosjektleder for Volt Ensemble (2015–), og blant annet i 2019 arrangerte hun konsertserien “Music in Movement 7" støttet av Lofoten Kammermusikkfestival m.fl. For de fleste av sine prosjekter, solistisk og kammermusikalsk, har hun i de siste årene mottatt støtte fra Kulturrådet blant andre. Oda fullførte sin "Master in Performance” ved Royal College of Music, London og Artist Diploma fra Trinity Laban (London, med distinction fra the intercollegiate jury.)


Lunsjkonsertene arrangeres av MiSK i samarbeid med Den Kulturelle Vandringsstaven.

Arrangementet følger de til enhver tid gjeldende smittervernregler ifm Covid-19. 

Kommende arrangementer

Åpning av festivalen Fjord Classics 2021

Økonomisk arrangør: Ekstern
Bare vakker musikk.

Økonomisk arrangør: Ekstern
Fjord Festival Strings og Young Voices på The Note café og musikkbar.

Økonomisk arrangør: Ekstern
Konserten åpnes med et kort og hypnotisk stykke fra Finland. Så en av Beethovens herlige fiolinsonater. Til slutt får vi en smak av fransk impresjonisme – Faurés klaverkvartett er rik, åpen og oppløftende.

Økonomisk arrangør: Ekstern
Vi begynner denne konserten med en av de store ‘moderne’ klarinettsonatene, urframført i 1963 av den legendariske jazzklarinettisten Benny Goodman, med Leonard Bernstein ved klaveret. Deretter en virtuos og fantastisk ungarsk duo. Så til slutt den mest kjente norske strykeoktett skrevet. Et feststykke!

Økonomisk arrangør: EksternSe alle arrangementer >>


Link til denne siden: Legg til på LinkedIn  Legg til på Twitter  Legg til på Facebook
© Musikk i Sandefjord Kirke      Postadresse: Bjerggt. 56, 3210 Sandefjord.      Kunstnerisk leder: Svein Rustad, tlf.: 906 77 508, e-post: svein.rustad@misk.no