Hjem
BilletterNyhetsarkivPresseLenkerKontaktLogg Inn

HJEMMiSKMisk-barnaKorvirksomhetKirkefestdagerKonsertserien
- der STORE øyeblikk skapes - Sandefjord kunst- og kulturkirke
DU ER HER: MiSK.no / Konsertserien > Musikalsk hyggestund
 

Musikalsk hyggestund

Musikk i Sandefjord Kirke inviterer til vårens siste gratis lunsjkonsert i serien «Musikalsk hyggestund». Disse arrangeres første onsdag i måneden i samarbeid med «Den Kulturelle Vandringsstaven» og varer i ca. 45 minutter.

Sted: Sandefjord kunst- og kulturkirke
Dato: 05.06.2019
Tid: 12:00
Billetter: Kollekt. Kontant eller Vipps til nr. 75806

«En smak av Brasil» med Duo A Corda:
    
  • Birgitte Stærnes – fiolin
  • Martin Haug – gitar


Birgitte Stærnes har i de siste årene gitt en rekke konserter i Norge, Svalbard, Frankrike, Spania, Danmark og Estland, Kanariøyene og Italia, Tsjekkia og Russland. Våren 2012 ga hun ut CD med verker av Johan Halvorsen sammen med Helge Kjekshus. CD-en fikk strålende kritikker i The Gramophone, the Strad og Musical Opinion!

Sammen med gitaristen Martin Haug dannet hun i 1997 duoen A Corda. Duoen har siden gitt en rekke konserter i inn-og utland og spilt inn 4 CD-er. I perioden 2007–2009 mottok de som eneste duo ensemblestøtte fra Norsk Kulturråd. Birgitte Stærnes er kunstnerisk leder for Johan Halvorsen Musikkfest.

I 2010 spilte duoen på Nordlysfestivalen og Vestfoldfestspillene. Duoen har også flere ganger blitt invitert til den internasjonale kammermusikkfestivalen Classica & Dintorni, Italia, senest i oktober 2016. Høsten 2008 var hun på turné med duoen A Corda i Kina med bl.a. konsert i serien Chamber Concerts by European Artists i Shanghai. Høsten 2009 var de i Brasil og Uruguay før de spilte i prestigetunge Salle Cortot i Paris. I 1998 ga hun ut Christian Sinding: Works for violin and piano sammen med pianisten Jorunn Marie Bratlie. I 2003 debuterer hun i Wigmore Hall, London, med glitrende kritikk. Verker av Sinding, Strauss og Grieg sto på programmet. Birgitte Stærnes har mottatt Yamaha-prisen for strykere (1992), Ticon-prisen (1997) og i 1998 mottok hun Statens 1-årige arbeidsstipend for yngre kunstnere. I 2015 fikk hun Statens Kunstnerstipend for 3 år.
I oktober 2001 ga hun ut sin andre CD. Duo A Corda debuterte med spansk og latinamerikansk musikk på CD-en”Fuego”. Oppfølgeren Playera kom ut i 2008 og den spanske og latinamerikanske musikken har gitt dem konserter over store deler av verden. Sentralt i arbeidet med duoen A Corda, har kammermusikkrepertoaret fra tidlig romantikk vært svært viktig. Dette har resultert i innspillingene ”Con Amore” (2003) og Terzetto (2005) sammen med Øystein Birkeland, cello og Per Kristian Skalstad, bratsj. Kritikkene har vært svært gode både i Norge og internasjonalt. I september 2002 ga hun ut CD med to nye verker skrevet for henne av Terje Rypdal. Hun har deltatt på en rekke festivaler. Hennes konsert på Brighton Festival i 2004 ble av kritikere omtalt som ”the most exciting music on the festival”.

Birgitte Stærnes gikk ut fra Norges musikkhøgskole med beste karakter i 1994 og tok diplomeksamen i 1996.                    
Hun hadde sin debutkonsert i Universitetets Aula i 1991.  Før det hadde hun vunnet 1. pris i Rotterdam Internasjonale Fiolinkonkurranse, vært solist med Bergen Filharmoniske Orkester og blitt presentert i NRK-fjernsyn. Hun begynte å spille fiolin som 6-åring.  Hun var første gang solist med orkester da hun var 12 år.  I 1983–1995 studerte hun med Isaac Shuldman. Hun har vært solist med en rekke orkestre, senest i april 2018 var hun solist med Teatro Massimo Bellini, Catania med Johan Halvorsens fiolinkonsert. Hun har gitt konserter i Skandinavia, Europa, Japan, Russland, USA og Sør-Amerika.

Martin Haug har studert med prof. Erik Stenstadvold ved Norges musikkhøgskole. Haug tok diplomeksamen i 1979, fikk kritikernes anerkjennelse for sin debut i 1980, og har siden da gitt en rekke konserter i Europa, Asia, USA og Sør-Amerika. Martin Haug har sammen med Erik Stenstadvold gitt ut to CD-er ​som begge har vakt internasjonal oppsikt. Den første ble også valgt som årets plate av italienske Il Fronnimo. Også internasjonale magasiner som Classical Guitar og amerikanske Soundboard er Martin Haugs innspillinger omtalt med superlativer. Martin Haug har spilt på en rekke internasjonale festivaler, turnert for Rikskonsertene i Norge, og spilt på norske festivaler og konsertserier. Med sin duopartner Birgitte har han turnert over hele verden.  Hans arbeid som komponist og arrangør er sentralt i A Cordas produksjon. Martin Haug har mottatt Statens arbeidsstipend. Martin Haug spiller på en Daniel Friederich gitar, bygget i Paris 2007. Martin er grunnlegger av Halvorsen Musikkfest.

Kommende arrangementer

Sandefjord kunst- og kulturkirke har i dag et av landets største og fineste konsertklokkespill med hele 49 klokker.
Åpningskonsert for Ung klassisk festival 2019 (Ukla)
Opera – operette – romanser – musikal
Vi ønsker velkommen til månedens kunst- og musikkgudstjeneste med deltakere fra Ukla-festivalen.
Avslutningskonsert for årets Ukla-festival.Se alle arrangementer >>


Link til denne siden: Legg til på LinkedIn  Legg til på Twitter  Legg til på Facebook
© Musikk i Sandefjord Kirke      Postadresse: Bjerggt. 56, 3210 Sandefjord.      Kunstnerisk leder: Svein Rustad, tlf.: 906 77 508, e-post: svein.rustad@misk.no