Hjem
BilletterNyhetsarkivPresseLenkerKontaktLogg Inn

HJEMMiSKMisk-barnaKorvirksomhetKirkefestdagerKonsertserien
- der STORE øyeblikk skapes - Sandefjord kunst- og kulturkirke
DU ER HER: MiSK.no / Konsertserien > Musikalsk hyggestund (1)
 

Musikalsk hyggestund

Musikk i Sandefjord Kirke inviterer til en ny gratis lunsjkonsert i serien «Musikalsk hyggestund». Disse arrangeres første onsdag i måneden i samarbeid med «Den Kulturelle Vandringsstaven» og varer i ca. 45 minutter.

Sted: Sandefjord kunst- og kulturkirke
Dato: 03.04.2019
Tid: 12:00
Billetter: Kollekt. Kontant eller Vipps til nr. 75806 

Det er en stor glede for MiSK å invitere til en helt spesiell lunsjkonsert for firhendig og firebeinig orgel! Kirkens store Marcussen-orgel på galleriet fyller i år 40 år, og det markeres gjennom hele året. Orglet, som på folkemunne kalles «Fru Marcussen», har over 3200 piper og er et av Norges flotteste orgler.

Utøvere ved denne konserten er The Nordic Organduo, som består av JeeYoung Park og Abram Bezuijen.  På programmet står bl.a. et nyskrevet verk av Gisle Kverndokk, en av Norges fremste komponister.JeeYoung Park, er utdannet pianist med pedagogikk fra Sør-Korea og studerte deretter cembalo og orgel i 7 år i Tyskland, bl.a. har hun to mastergrader (orgel og cembalo), Konzertexamen og Meisterklasse (orgel) fra Musikhochschule Karlsruhe og Hochschule für Musik und Theater Leipzig i Tyskland. (Lærer: KMD Prof. Carsten Wiebusch, Prof. Stefan Engels (orgel) og Christine Daxelhofer (cembalo). JeeYoung Park fulførte også Kirkemusikk II ved Norges musikkhøgskole i Oslo.
Ved siden av har hun deltatt i mange mesterklasser rund om i Europa. Park har konsertert på mange historiske orgler av bl.a. Gottfried Silbermann, Zacharias Hildebrandt og Wilhelm Sauer orgel i Tyskland, og spilt mye i kirkene i Leipzig og området. Hun har et utstrakt repertoar fra 1600-tallet til samtidsmusikk.

JeeYoung deltok i flere konkurranser og var semifinalist flere ganger i bl.a. Silbermann Orgelwettbewerb i Freiberg i Tyskland, Musashino Tokyo i Japan og Xavier Darasse Concour i Toulouse, Frankrike. Siden 2012 høsten har JeeYoung Park jobbet som kantor i Øvre Eiker.

Abram Bezuijen, studerte orgel hos Hr. Arie J. Keijzer og piano hos Hr. Frans van Hoek, begge deler ved Rotterdams Konservatorium. I 1990 fikk han sitt diplom i hovedfag orgel (bachelor med pedagogikk) og i 1991 solistdiplom (master).
I 1992 ble Bezuijen ansatt som organist i Høyanger. Siden har han fordypet seg i Norsk orgellitteratur, og i 1995 spilte han inn sin andre CD, Norwegian Composers. Under Olavsfestdagene i Trondheim i 1996 fremførte han Bachs Goldbergvariasjoner på barokkorgelet i Nidarosdomen. I 1997 mottok han et stipend fra FFUK, som ble brukt til videre studier hos professor Harald Vogel i Tyskland.

Abram Bezuijen konserterer både i Norge og utlandet, og fra spillet hans er det gjort både radio- og fem cd-opptak, bl.a. med Goldbergvariasjonene. Han har spilt flere urfremførelser som solist, eller som en del av orkesteret med komposisjoner av bl.a. Kjell M.Karlsen, Magnar Åm, Arie J. Keijzer og Ragnar Søderlind.

Bezuijen har vært solist med flere ensembler og orkestre, bl.a Trondheimsolistene og Minsk Kammerorkester, bl.a. fem konserter med Poulencs g-moll concerto, Rheinbergers orgelconcert og med samtidsmusikk. Siden 1997 har Abram Bezuijen vært ansatt som organist i Haug kirke i Øvre Eiker. Som dirigent har han ledet mange pasjoner, kantater og oratoria. Abram har vært konsulent for flere orgelprosjekter

The Nordic Organduo, etablert i 2012, har spilt 50 konserter sammen i sju land. Duoen spiller så vel originalskrevne verker som arrangementer fra opera-, ballett- eller orkestermusikk, f.eks. Tchaikovskys Nøtteknekker Suite, Ravels Bolero eller Saint-Saëns Bacchanale. Duoen har fått strålende kritikker, bl.a. terningkast 6 i Fredriksstad Blad.

Kommende arrangementer

Opera – operette – romanser – musikal
Sandefjord kunst- og kulturkirke har i dag et av landet største og fineste konsertklokkespill med hele 49 klokker.
Opera – operette – romanser – musikal
Musikk i Sandefjord Kirke og Sandefjord menighet inviterer til ny kunst- og musikkgudstjeneste.
MiSK inviterer til vakker konsert med saxofonkvartetten NoXaS.Se alle arrangementer >>


Link til denne siden: Legg til på LinkedIn  Legg til på Twitter  Legg til på Facebook
© Musikk i Sandefjord Kirke      Postadresse: Bjerggt. 56, 3210 Sandefjord.      Kunstnerisk leder: Svein Rustad, tlf.: 906 77 508, e-post: svein.rustad@misk.no