Hjem
BilletterNyhetsarkivPresseLenkerKontaktLogg Inn

HJEMMiSKMisk-barnaKorvirksomhetKirkefestdagerKonsertserien
- der STORE øyeblikk skapes - Sandefjord kunst- og kulturkirke
DU ER HER: MiSK.no / Konsertserien > Operacafé (MiSK-helg)
 

Operacafé (MiSK-helg)

Opera – operette – romanser – musikal

Sted: Bølgen kulturhus, Larvik
Dato: 27.10.2018
Tid: 15:00
Billetter: kr 100,- Forhåndssalg via https://tix.no/nb/bolgen/buyingflow/tickets/1566/2353

Musikk i Sandefjord Kirke (MiSK) inviterer til en serie av festlige operacaféer i Hjertnesfoajéen under de månedlige «MiSK-helgene». Et stort og trofast publikum får her stifte bekjentskap med fremragende sangere i en hyggelig atmosfære. I dagens operacafé får vi gleden av å oppleve operasangerne Astrid Nordstad, mezzosopran og Mathias Gillebo, tenor. Sangerne akkompagneres av Stefan Ibsen Zlatanos på klaver.

Salg av kaffe/te og kaker.

NB! Nytt i høst er at arrangementene gjentas i Bølgen kulturhus i Larvik kl. 1500.


Arrangør: MiSK

 
Astrid Nordstad   Mathias Gillebo Stefan Ibsen Zlatanos
Astrid Nordstad er solistpraktikant ved Den Norske Opera & Ballett sesongen 2018/19.
Nordstad kommer fra Trondheim og fullførte sin bachelorgrad ved Norges musikkhøgskole og Operahøgskolen i Oslo i 2014, med Randi Stene som sangpedagog.

Hun har fått utvikle seg i roller som Dorabella i Così fan tutte og tittelrollen Händels Xerxes. Nordstad debuterte på Den Kongelige Opera i København høsten 2015 som Flora i Verdis La traviata. Hun har nylig fullført sine studier ved Det Kongelige Operaakademi, med Susanna Eken som lærer. Her har hun sunget Adalgisa i Bellinis Norma og Arnalta i Monteverdis Poppeas kroning. Våren 2017 sang hun tittelrollen i Brittens Rape of Lucretia og Dorabella i Così fan tutte. I mars 2018 sang hun igjen rollen som Flora i La Traviata med Trondheim Symfoniorkester og Opera. Høsten 2017 vant hun 3. pris i Copenhagen Lied Duo Competition sammen med pianisten Christian Grøvlen.


Mathias Gillebo har master i opera fra Operahøgskolen i Oslo i 2011 og bachelor i utøvende klassisk sang fra Norges musikkhøgskole i 2008. Gillebo engasjeres jevnlig til oratorier, pasjoner og messer med ledende dirigenter og orkestre. Han er en etterspurt solist i Juleoratoriet, pasjoner og messer av Bach, og i verker som Händels Messias, Haydns Skapelsen, Mozarts Requiem, Mendelssohns Paulus, Kvernos Matteus- og Markuspasjon, Rossinis Petite messe solennelle og Stabat Mater og Puccinis Messa di Gloria.

På scenen har Gillebo gjort flere roller på Den Norske Opera & Ballett, bl.a. Daniel i Robin Hood og Anfinomo i Il ritorno d´Ulisse in patria og tittelrollen i samtidsoperaen Simon. Av roller utenfor nasjonaloperaen kan nevnes Fartein Valen i Nenia, Volve i Haugtussa i Helheim, Den stekte svane i Carmina Burana og Nemorino i L´elisir d´amore.

Gillebo er også utdannet teolog med en avhandling om hvordan musikk kan påvirke filosofisk tenkning og språk. Ved siden av virksomheten som sanger, tar han doktorgrad (Ph.d) ved Norges musikkhøgskole, der han forsker på sang som relasjonell handling og offentlig ytring.


Stefan Ibsen Zlatanos (f. 1984) er en ettertraktet pianist og allsidig musiker, både som solist og i samspill med andre.
Stefans allsidighet spenner fra klassisk, jazz, pop, samtidsmusikk og folkemusikk fra Hellas og Norge. Han spiller fast i inn- og utland med Alexander Rybak, og arbeider jevnlig med flere av Norges fremste operasangere og andre artister. Som solist har han blant annet spilt med Trondheim Symfoniorkester og Follo Kammerorkester. Han er repetitør for Cæciliaforeningen og har gjestet både Oslo Domkor, Solistkoret, diverse operakor både som dirigent og som akkompagnatør. Han har dirigert flere kor og ungdomskor. Videre har han vært kapellmester for Rudrevyen og Nissenrevyen, og skrevet musikk til mindre prosjekter.

Stefan har solistmaster i klaver fra Norges musikkhøgskole under Liv Glaser og Einar Henning Smebye, med utveksling til Hanns Eisler Hochschule für Musik Berlin under Galina Hillenhagen Iwansowa. Han har tatt jevnlig sangtimer og undervisning i jazzpiano. Etter dette tok han direksjon på musikkhøgskolen under ledelse av Tone Bianca Dahl. Hans solo-album «Preludium» utkom på Bech&Shai høsten 2016. I 2018 var han i fagjuryen under finalen i Eurovision Song Contest. Han dirigerer også Oslo Rådhus kor, på jevnlig basisKommende arrangementer

Klokkenist Arnfinn Nedland spiller innledende festivaltoner fra kirkens flotte klokkespill på hele 49 klokker. 
Det er i år 100 år siden forfatteren Hans Børli ble født. Åpningsforestillingen er viet musikk sprunget ut av hans rike forfatterskap.
Nytt i årets festivalprogram er jazzkonserter på Draaben Kulturbar i etterkant av andre konserter tidligere på kvelden.Opera – operette – romanser – musikalSe alle arrangementer >>


Link til denne siden: Legg til på LinkedIn  Legg til på Twitter  Legg til på Facebook
© Musikk i Sandefjord Kirke      Postadresse: Bjerggt. 56, 3210 Sandefjord.      Kunstnerisk leder: Svein Rustad, tlf.: 906 77 508, e-post: svein.rustad@misk.no