Hjem
BilletterNyhetsarkivPresseLenkerKontaktLogg Inn

HJEMMiSKMisk-barnaKorvirksomhetKirkefestdagerKonsertserien
- der STORE øyeblikk skapes - Sandefjord kunst- og kulturkirke
DU ER HER: MiSK.no / Konsertserien > Operacafé (MiSK-helg)
 

Operacafé (MiSK-helg)

Opera – operette – romanser – musikal

Sted: Foajescenen, Hjertnes kulturhus
Dato: 25.03.2017
Tid: 13:00
Billetter: Forhåndssalg via billettluka på Hjertnes, tlf 33 41 67 60, og hjertnes.no

Musikk i Sandefjord Kirke (MiSK) inviterer til en serie av festlige operacaféer i Hjertnesfoajéen under de månedlige «MiSK-helgene». Et stort og trofast publikum får her stifte bekjentskap med fremragende sangere i en hyggelig atmosfære.

I denne MiSK-helgens operacafé får publikum et møte med to av solistene som deltar i helgens «La Boheme»-oppsetning på Hjertnes, tenoren Helge Rønning og barytonen Per Andreas Tønder. Det borger for en stor musikalsk opplevelse.

Salg av kaffe/te og kaker.

Arrangør: MiSK

Helge Rønning Per Andreas Tønder
Foto: Erik Berg

Tenoren Helge Rønning studerte ved Musikkonservatoriet i Oslo og ved Operaakademiet i København. Han har vært gjestesolist ved Nasjonaloperaen en rekke ganger, blant annet som Greve Almaviva i Barberen i Sevilla, Erneste i Don Pasquale, Tamino i Tryllefløyten, tittelrollen i La Clemenza de Tito og Nemorino i Elskovsdrikken.

Han har vært engasjert ved en rekke av Europas operahus som Det Kongelige Teater i København, Komische Oper Berlin, Staatsoper Stuttgart, Staatsoper Hannover, Göteborgsoperan og Bergen Nasjonale Opera. Rønning har samarbeidet med flere av Europas ledende dirigenter som Rinaldo Alessandrini, Fabio Biondi, Francesco Corti, Sir John Eliot Gardiner, Yoel Gamzou, Leopold Hager, Olaf Henzold, Juanjo Mena, Kirill Petrenko, Andras Schiff, Peter Schreier, Christoph Spering og Nicolaj Znajder. 

Barytonen Per Andreas Tønder har sin utdannelse fra Bergen Musikkonservatorium og Guildhall School of Music and Drama i London. Han har sunget ved Den Norske Opera & Ballett, Den Nye Opera i Bergen, Operaen i Kristiansund, Opera Østfold og de fleste andre norske operakompanier, i roller som Vicar i Brittens Albert Herring, Fader Laurentius i Anne Pedersdotter av Bræin og Dancaïro i Carmen av Bizet. I 2010 medvirket han i Knut Vaages Veslefrikk, som vant Artes Publikumspris ved Armel Opera Competition and Festival i Szeged, Ungarn.

Ved Nasjonaloperaen har han gjort roller som Barberen i Sevilla i Forhekset, tittelrollen i Brundibar, Politibetjent/formann i Lady Macbeth fra Mtsensk (høsten 2014) og medvirkende i Cecilie Ores Dead Beat Escapement. Per Andreas Tønder var mellom 2004 og 2010 ansatt som baryton i Operakoret ved DNO&B.

Kilde: DNO&B (operaen.no)

Kommende arrangementer

«Her står gledesgysene i kø og gir garantert julestemning.» (Aftenposten om Julero)
La julefreden senke seg og nyt julens vakreste sanger med prisvinnende Sandefjord Vokalensemble.
Kom i julestemning med vakker korsang av Sandefjord kammerkor.
«Den ultimate julekonserten» har vært omkvedet rundt Ole Edvard Antonsens «Desemberstemninger» de siste årene.
Musikklinja ved SVGS inviterer også i år til en konsert i kirken rett før jul på dagtid.Se alle arrangementer >>


Link til denne siden: Legg til på LinkedIn  Legg til på Twitter  Legg til på Facebook
© Musikk i Sandefjord Kirke      Postadresse: Bjerggt. 56, 3210 Sandefjord.      Kunstnerisk leder: Svein Rustad, tlf.: 906 77 508, e-post: svein.rustad@misk.no