Hjem
BilletterNyhetsarkivPresseLenkerKontaktLogg Inn

HJEMMiSKMisk-barnaKorvirksomhetKirkefestdagerKonsertserien
– der STORE ØYEBLIKK skapes – Sandefjord kunst- og kulturkirke
DU ER HER: MiSK.no / Konsertserien > Haydn: Jesu, syv siste ord på korset
 

Haydn: Jesu, syv siste ord på korset

Engegårdkvartetten med biskop emeritus Tor B. Jørgensen.

Sted: Sandefjord kunst- og kulturkirke
Dato: 02.04.2017
Tid: 19:30
Billetter: Billetter kr 250, 200 (honnør) og 50 (barn) selges ved døren. Forhåndssalg via ticketco.no

Engegårdkvartetten fremfører Haydns ‘Jesu, syv siste ord på korset’ med biskop emeritus Tor B. Jørgensen som skal lese egne tekster knyttet til musikken. I dette inderlige og kraftfulle mesterverket danner de syv satser en perfekt ramme for lesning inspirert av Jesu syv siste ord, og dette blir fremført i en vakker kammermusikalsk kirkelig setting.

Joseph Haydn, strykekvartettens far, komponerte musikk til langfredags gudstjeneste i Oratoria de la Santa Cueva i Cádiz. Skrevet først for orkester og så for strykekvartett er det denne varianten fra 1787 som oftest er fremført.

Engegårdkvartetten er kjent for sin kjærlighet til det klassiske repertoaret, og Haydns strykekvartetter er midt i smørøyet for dem. Tor Berger Jørgensen er en luthersk teolog og tidligere biskop i i Sør-Hålogaland bispedømme fra 2007 til 2016. Som teolog med stor lidenskap for klassisk musikk, er det bare å glede seg til å høre hans lesninger inspirert av de bibelske tekstene.

Arrangør: Ekstern

Kommende arrangementer

Lunsjkonsert med pianisten Oda Voltersvik, som presenterer programmet «NEO».
Fra Kaos til Kosmos – livsskjebner i Edvard Hoems litteratur
Hans Mathisen, Sandefjord Storband og Tonga produksjoner presenterer i samarbeid med MiSK, konsertforestillingen «Musikal musikal!». 
Hans Mathisen, Sandefjord Storband og Tonga produksjoner presenterer i samarbeid med MiSK, konsertforestillingen «Musikal musikal!». 
Hans Mathisen, Sandefjord Storband og Tonga produksjoner presenterer i samarbeid med MiSK, konsertforestillingen «Musikal musikal!». Se alle arrangementer >>


Link til denne siden: Legg til på LinkedIn  Legg til på Twitter  Legg til på Facebook
© Musikk i Sandefjord Kirke      Postadresse: Bjerggt. 56, 3210 Sandefjord.      Kunstnerisk leder: Svein Rustad, tlf.: 906 77 508, e-post: svein.rustad@misk.no