Hjem
BilletterNyhetsarkivPresseLenkerKontaktLogg Inn

HJEMMiSKMisk-barnaKorvirksomhetKirkefestdagerKonsertserien
- der STORE øyeblikk skapes - Sandefjord kunst- og kulturkirke
DU ER HER: MiSK.no / Konsertserien > Jazz + Brass vol. 2 (MiSKs kirkefestdager 2017)
 

Jazz + Brass vol. 2 (MiSKs kirkefestdager 2017)

Velkommen til konsert med to av Sandefjords beste ensembler som fremfører musikk skrevet til MiSKs kirkefestdager av Hans Mathisen.

Sted: Sandefjord kunst- og kulturkirke
Dato: 28.10.2017
Tid: 19:00
Billetter: kr 250,- + avg. Forhåndssalg via Hjertnes, tlf 33 41 67 60 og hjertnes.no

Velkommen til nok en festaften helt utenom det vanlige. Sandefjord Brass Symposium og Sandefjord Storband tar oppfordringen fra publikum i fjor og lager en ny «Jazz + brass»-konsert. Denne gang skjer det i Sandefjord kunst- og kulturkirke i samarbeid med MiSKs kirkefestdager og Svein Rustad. Det blir en tids- og sjangerreise som vil kaste deg fra den ene musikalske opplevelsen til den andre – i et program sammensatt av det beste fra to verdener innen jazz og brass. Det blir garantert noe for enhver smak, og begge ensemblene vil presentere et knippe klassikere innen hver sjanger, og møtes i musikalsk samspill i musikk skrevet spesielt til MiSKs kirkefestdager av Hans Mathisen.

I løpet av de siste årene har Hans Mathisen hatt et tett samarbeid både med kirkefestdagene og Svein Rustad. Hans har skrevet flere bestillingsverk til festivalen, noe som bl.a. har resultert i en ny CD, innspilt med Kringkastingsorkesteret. Til dagens konsert har Hans omarrangert disse bestillingsverkene for orkester, slik at SBS og storbandet kan presentere dem i kirken. Denne gangen slår de altså orkestrene sammen for størst mulig fargepalett! På programmet står «Timeless Tales», skrevet for storband, «Winter Impressions», skrevet for Minsk kammerorkester pluss mye annet moro!

Sandefjord Storband spiller under ledelse av Hans Mathisen og Sandefjord Brass Symposium har denne gang Pål André Grimstad Worren festet til taktstokken.

 Sandefjord Storband Sandefjord Brass Symposium

 
Hans Mathisen, gitarist/komponist, er utdannet ved Universitetet i Trondheim, musikk grunnfag 1989–90, og Musikkonservatoriet i Trondheim, jazzlinja 1990–94. Han har vært freelance musiker siden 1994 og har deltatt på over 30 plateutgivelser. Han har sin egen kvartett og har jobbet som arrangør og leder for Sandefjord Storband siden 1994. Mathisen ga i 2005 ut sin første soloplate og fikk Spellemannprisen for den i klassen for beste jazzplate. Han mottok Vestfold Fylkeskommunes kunstnerpris for 2005.

Blant Mathisens mange komposisjoner nevner vi spesielt tidligere bestillingsverk oppført under MiSKs kirkefestdager, «Timeless Tales» for storband til MiSKs 10-årsjubileum i 2009, «Night Song», et solostykke for elgitar og orkester, samt en «Sommermedley» for Solveig Kringlebotn, Christian Ihle Hadland, Vestfold Symfoniorkester og et kor bestående av 200 sanger til åpningen av Kirkefestdagene 2012. I 2013 skrev han igjen to bestillingsverk for MiSK og Vestfold Symfoniorkester, «Opening Statement» for Symfoniorkester og Brassband (Sandefjord Brass Symposium) samt en «Høstmedley» for pianisten Frank Düpree, tenoren Thomas Ruud og sopranen Rita Heigre. Til kirkefestdagene i 2014 skrev han bestillingsverket «Winter impressions» (for sologitar og orkester) og i 2015 «Streams of Time».

Kommende arrangementer

«Her står gledesgysene i kø og gir garantert julestemning.» (Aftenposten om Julero)
La julefreden senke seg og nyt julens vakreste sanger med prisvinnende Sandefjord Vokalensemble.
Kom i julestemning med vakker korsang av Sandefjord kammerkor.
«Den ultimate julekonserten» har vært omkvedet rundt Ole Edvard Antonsens «Desemberstemninger» de siste årene.
Musikklinja ved SVGS inviterer også i år til en konsert i kirken rett før jul på dagtid.Se alle arrangementer >>


Link til denne siden: Legg til på LinkedIn  Legg til på Twitter  Legg til på Facebook
© Musikk i Sandefjord Kirke      Postadresse: Bjerggt. 56, 3210 Sandefjord.      Kunstnerisk leder: Svein Rustad, tlf.: 906 77 508, e-post: svein.rustad@misk.no