Hjem
BilletterNyhetsarkivPresseLenkerKontaktLogg Inn

HJEMMiSKMisk-barnaKorvirksomhetKirkefestdagerKonsertserien
- der STORE øyeblikk skapes - Sandefjord kunst- og kulturkirke
DU ER HER: MiSK.no / Konsertserien > «Nærast er du når du er borte» (MiSKs kirkefestdager 2016)
 

«Nærast er du når du er borte» (MiSKs kirkefestdager 2016)

Tore Dvergastein i samtale med Torgeir W. Skancke.

Sted: Sandefjord bibliotek
Dato: 08.11.2016
Tid: 14:00
Billetter: Gratis

Sentralt i MiSKs kirkefestdager står tre samtaler på Sandefjord bibliotek ledet av hhv kulturrådgiver i Tunsberg bispedømme, Tore Dvergastein og Marte Strømmen.

I denne samtalen deltar Torgeir Wittersø Skancke, som nylig har lansert sin bok, I Mikkels lys.

Torgeir Wittersø Skancke (f.1968), er født og oppvokst i Larvik. Han er utdannet fotograf, og har arbeidet i 20 år som journalist og fotograf i tidsskrift, på nett og i radio. Han har tidligere vunnet Fagpressens journalistpris, og er fire ganger nominert til den samme prisen. Som fotograf har han holdt åtte separat- og kollektivutstillinger. I Mikkels lys er forfatterens andre bok. 

I Mikkels lys er den gripende historien om en liten gutt som blir født alvorlig syk. Om dramatiske år med store operasjoner og mange hundre sykehusdøgn. Det er også en fortelling om kjærlighet, og om hva som er verdifullt når livet henger i en tynn tråd.

I Mikkels lys er en pappas fortelling: Om å kjempe for gutten sin, om å være mann, om å være sterk og svak på samme tid. Vil Mikkel overleve? Hvordan klare å stå i det? Og hvordan finne meningen med alt sammen?

I boka tar forfatteren opp en rekke tabubelagte temaer: Er det en gave å få et alvorlig sykt eller funksjonshemmet barn? Hvorfor strever menn slik med å snakke om sorg? Og: Kan man bli frisk hvis man bare tenker positivt nok?

På sin nettside skriver Skancke: «Jeg ønsker å fortelle de sterke historiene.  De viktige, de vakre og de sårbare. Ikke bare om det som synes utenpå, men det livet egentlig består av.
Hver dag står du overfor et viktig valg: Du kan leve ut din livsoppgave. Eller la være. Det letteste er å følge strømmen, og velge det forutsigbare, det behagelige. Eller du kan ta konsekvensen av hvem du er.»     Tore Dvergastein leder samtalen

Kommende arrangementer

«Her står gledesgysene i kø og gir garantert julestemning.» (Aftenposten om Julero)
La julefreden senke seg og nyt julens vakreste sanger med prisvinnende Sandefjord Vokalensemble.
Kom i julestemning med vakker korsang av Sandefjord kammerkor.
«Den ultimate julekonserten» har vært omkvedet rundt Ole Edvard Antonsens «Desemberstemninger» de siste årene.
Musikklinja ved SVGS inviterer også i år til en konsert i kirken rett før jul på dagtid.Se alle arrangementer >>


Link til denne siden: Legg til på LinkedIn  Legg til på Twitter  Legg til på Facebook
© Musikk i Sandefjord Kirke      Postadresse: Bjerggt. 56, 3210 Sandefjord.      Kunstnerisk leder: Svein Rustad, tlf.: 906 77 508, e-post: svein.rustad@misk.no