Hjem
BilletterNyhetsarkivPresseLenkerKontaktLogg Inn

HJEMMiSKMisk-barnaKorvirksomhetKirkefestdagerKonsertserien
– der STORE ØYEBLIKK skapes – Sandefjord kunst- og kulturkirke
DU ER HER: MiSK.no / Konsertserien > Operacafé (MiSK-helg)
 

Operacafé (MiSK-helg)

Opera – operette – romanser – musikal

Mezzosopran Hege Høisæter


Sted:
Sandefjord bibliotek
Dato: 26.09.2015
Tid: 13:00
Billetter: kr 75,-. Forhåndssalg via Hjertnes billettservice og Turistkontoret.
Tlf. 33416760 / 33416700 el. www.billettluka.no.

MiSKs operacaféer under «MiSK-helgene» er blitt en suksess med stor oppslutning fra et begeistret publikum. De finner sted lørdag før siste søndag i hver måned. NB! Denne gang i biblioteket. Dette blir en festlig opplevelse av deilig musikk i hyggelige omgivelser.

I denne høstens første operacafé får vi høre mezzosopran Hege Høisæter framføre en hyggelig bukett av kjente og kjære operaarier ispedd en romanse eller to, akkompagnert av Svein Rustad, klaver.

Arrangør: MiSK

Hege Høisæter
En mezzosopran spiller ofte de onde, farlige eller forførende kvinnene. Siden Hege Høisæter ble engasjert som solist i Nasjonaloperaen i 2002 har hun gitt liv til flere av dem, som tittelrollen i Carmen, Herodias i Salome og Mescalina i Le grand macabre. "En ond og samtidig sprelsk vampyr med null fysiske hemninger", slik beskrev Dagsavisen hennes versjon av den sistnevnte.

Samtidig er Høisæters repertoar bredt og inkluderer blant annet Ottavia i Poppeas kroning, Miss D i Miss D, Jocaste i Oedipus Rex, Waltraute i Götterdämmerung, Cornelia i Julius Cæsar og grevinne Geschwitz i Lulu. Hun har også bemerket seg i "bukseroller" som Prins Orlofsky i Flaggermusen og Sextus i Titus.

I tillegg til å fortolke klassiske verker, er Høisæter opptatt av å eksperimentere med musikkteatersjangeren og søke etter nye uttrykksformer. Samarbeidet med Oslo Sinfonietta på Scene 2 i februar 2014 var et viktig steg i den retningen. Vårt Lands anmelderbeskrev da hvordan Høisæter fremførte den italienske samtidskomponisten Salvatore Sciarrinos Infinito nero med "imponerende innlevelse og bærekraft".

Til sammen røper Høisæters bidrag til Nasjonaloperaens historie en tolker av krevende roller innenfor et bredt spekter av stilarter – fra barokk via kjernerepertoar til urfremføringer.

 

Kommende arrangementer

Lunsjkonsert med pianisten Oda Voltersvik, som presenterer programmet «NEO».
Fra Kaos til Kosmos – livsskjebner i Edvard Hoems litteratur
Hans Mathisen, Sandefjord Storband og Tonga produksjoner presenterer i samarbeid med MiSK, konsertforestillingen «Musikal musikal!». 
Hans Mathisen, Sandefjord Storband og Tonga produksjoner presenterer i samarbeid med MiSK, konsertforestillingen «Musikal musikal!». 
Hans Mathisen, Sandefjord Storband og Tonga produksjoner presenterer i samarbeid med MiSK, konsertforestillingen «Musikal musikal!». Se alle arrangementer >>


Link til denne siden: Legg til på LinkedIn  Legg til på Twitter  Legg til på Facebook
© Musikk i Sandefjord Kirke      Postadresse: Bjerggt. 56, 3210 Sandefjord.      Kunstnerisk leder: Svein Rustad, tlf.: 906 77 508, e-post: svein.rustad@misk.no