Hjem
BilletterNyhetsarkivPresseLenkerKontaktLogg Inn

HJEMMiSKMisk-barnaKorvirksomhetKirkefestdagerKonsertserien
- der STORE øyeblikk skapes - Sandefjord kunst- og kulturkirke
DU ER HER: MiSK.no / Konsertserien > Gallerikonsert (MiSK-helg 2)
 

Gallerikonsert (MiSK-helg 2)

Gallerikonsert med domorganist Arne Rodvelt Olsen.

Sted: Sandefjord kunst- og kulturkirke
Dato: 23.02.2014
Tid: 19:00
Billetter: kr 150. Forhåndssalg via Hjertnes billettservice og Turistkontoret.
Tlf. 33416760 / 33416700 el. www.billettluka.no.

Musikk i Sandefjord kirke inviterer alle elskere av god klassisk orgelmusikk til en lys og hyggelig gallerikonsert med domorganist i Tønsberg, Arne Rodvelt Olsen. Publikum sitter rundt orgelet på galleriet, og Rodvelt Olsen kåserer og forteller om musikken han spiller.

Konserten innledes med fuger av Girolamo Frescobaldi, Johann Jakob Froberger og Johann Pachelbel.
 
Denne søndagen feirer vi Kristi forklarelsesdag, og en av dagens salmer er Grundtvigs «Med strålekrans om tinde». Melodien er komponert av Melchior Vulpius i 1609, og konserten fortsetter med orgelkoraler over denne melodien av Johann Gottfried Walther og Johann Sebastian Bach.

I år kan vi feire 300-årsjubiléum for den mest kjente av J. S. Bachs sønner, Carl Philipp Emanuel, som ble født 8. mars 1714. Mens han var kammercembalist hos Fredrik den store i Potsdam, underviste han kongens søster – Anna Amalia, prinsesse av Preussen – i klavér- og orgelspill. Hun fikk bygget et stort orgel med to manualer og pedal, og C. Ph. Em. Bach skrev 6 orgelsonater for henne. Vi får høre én av disse, orgelsonate nr. 2 i F-dur.
 
Og så er det i år 200 år siden 1814. Grunnlovsjubiléet gir god grunn til å hente frem skatter fra nasjonalromantikken. Utover 1800-tallet var det norske organister / komponister som skrev orgelmusikk, og siste del av konserten er viet musikk som i de senere tider har vært svært sjelden å høre – av Oscar Borg, Peter Lindeman og Rudolph Magnus Forwald.
 
Arne Rodvelt Olsen er født i Flekkefjord i 1949. Han fikk sin kirkemusikkutdannelse ved Musikkonservatoriet / Musikkhøgskolen i Oslo 1968–1972 og videre ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København 1972–1974. Som lærere i orgelspill hadde han henholdsvis Bjørn F. Boysen og Finn Viderø.
 
Han var domkantor i Bodø fra 1975 til 1978, og har siden slutten av 1978 vært domkantor i Tønsberg.
 
Rodvelt Olsen har gitt tallrike orgelkonserter i inn- og utland, og konsertert i Danmarks Radio og i NRK, hvor han flere ganger har spilt egne verker. I årenes løp har han komponert en ikke ubetydelig mengde musikk, i det vesentligste til kirkelig bruk: koralbearbeidelser, frie orgelstykker, motetter, messer, kantater og annen liturgisk kormusikk.

Sandefjord kunst- og kulturkirke har et av landets beste orgler på 46 stemmer og over 3200 orgelpiper, bygget av det kjente firmaet Marcussen & Søn i 1979.

Unn deg en vakker og annerledes konsertopplevelse.

Kommende arrangementer

«Her står gledesgysene i kø og gir garantert julestemning.» (Aftenposten om Julero)
La julefreden senke seg og nyt julens vakreste sanger med prisvinnende Sandefjord Vokalensemble.
Kom i julestemning med vakker korsang av Sandefjord kammerkor.
«Den ultimate julekonserten» har vært omkvedet rundt Ole Edvard Antonsens «Desemberstemninger» de siste årene.
Musikklinja ved SVGS inviterer også i år til en konsert i kirken rett før jul på dagtid.Se alle arrangementer >>


Link til denne siden: Legg til på LinkedIn  Legg til på Twitter  Legg til på Facebook
© Musikk i Sandefjord Kirke      Postadresse: Bjerggt. 56, 3210 Sandefjord.      Kunstnerisk leder: Svein Rustad, tlf.: 906 77 508, e-post: svein.rustad@misk.no