Hjem
BilletterNyhetsarkivPresseLenkerKontaktLogg Inn

HJEMMiSKMisk-barnaKorvirksomhetKirkefestdagerKonsertserien
- der STORE øyeblikk skapes - Sandefjord kunst- og kulturkirke
DU ER HER: MiSK.no / Konsertserien > Tanker om livet (MiSKs kirkefestdager)
 

Tanker om livet (MiSKs kirkefestdager)

Tore Dvergastein samtaler med jazzmusiker/pianist Tord Gustavsen  (NB! Sandefjord bibliotek)


Sted: Sandefjord bibliotek
Dato: 21.10.2014
Tid: 13:00
Billetter: Gratis adgang

Tord Gustavsen er en norsk jazzmusiker, pianist, komponist av verdensformat. Han har gjestet MiSK og Sandefjord kunst- og kulturkirke en rekke ganger, og er også medvirkende under årets kirkefestdager, i kveldens konsert «Arven», sammen med Solveig Slettahjell.

Tord Gustavsen er født i Oslo i 1970 og har allerede en lang karriere i norsk jazzliv. Han har gått jazzlinja i Trondheim og har en mastergrad i musikkvitenskap fra Universitetet i Oslo med spesialisering i improvisasjonspsykologi. Han vant Spellemannsprisen i 2009 og har mottatt en rekke kritikerutmerkelser i USA, Frankrike, Tyskland, Storbritannia og Australia.

Ved siden av å spille i forskjellige grupper med bl.a. Carl Petter Opsahl og Kåre Nymark, har han vært en ettertraktet akkompagnatør og jobbet med jazzsangere som Kristin Asbjørnsen, Susanna Wallumrød, Silje Nergaard og Solveig Slettahjell. Under eget navn står Tord Gustavsen med 5 utgivelser på det tyske plateselskapet ECM, og i januar 2014 slapp han sitt siste album «Extended Circle», som kompletterer en dobbel trilogi med trio- og ensembleutgivelser.

Foto: Hans Fredrik Asbjørnsen


Om «Tanker om livet»
Gjennom kirkefestdagene vil kulturrådgiver i Tunsberg bispedømme, Tore Dvergastein, møte tre sentrale personligheter fra årets festival til samtale under overskriften «Tanker om livet». Samtalene foregår i hhv Sandefjord bibliotek og Sandefjord kirke, og her settes festivalstemningen, når vi får et innblikk i viktige livstemaer som berører intervjuobjektene.

Tore Dvergastein har vært ansatt som kulturrådgiver i Tunsberg bispedømme siden 2010. 
Kulturrådgivere arbeider innenfor områdene litteratur, musikk, scenekunst, visuell kunst, kulturvern og integrering. Kirkens kulturmelding fra 2005 «Kunsten å være kirke» ligger også til grunn for stillingene.

Tore Dvergastein har 31 års fartstid i kulturbransjen og har blant annet innehatt følgende funksjoner:
  • leder av kulturetater i flere byer, senest kultursjef i Porsgrunn
  • medeier i eget produksjonsselskap innenfor kultur og næringsvirksomhet
  • produsent i åpningsshow mm. i Europeisk kulturhovedstad 2008
  • prosjektleder for Pasjonsspillene i Stavanger (coproduksjon med Rogaland teater og Stavanger domkirke)

Kulturrådgiver rapporterer direkte til departementet på tiltak og tilsagn hvert år. Kulturrådgiver skal arbeide for å øke tiltakene innen kunst og kultur i Den norske kirke, samt mellom kirken og det allmenne og det profesjonelle kunst- og kulturlivet.

Dvergastein sitter i styret for Teater Ibsen, Kulturhuset Bølgen og Drammen Sacred Music Festival
Kommende arrangementer

Opplev en av landets fremste vokalister når han igjen gjester Sandefjord kunst- og kulturkirkeSe alle arrangementer >>


Link til denne siden: Legg til på LinkedIn  Legg til på Twitter  Legg til på Facebook
© Musikk i Sandefjord Kirke      Postadresse: Bjerggt. 56, 3210 Sandefjord.      Kunstnerisk leder: Svein Rustad, tlf.: 906 77 508, e-post: svein.rustad@misk.no