Hjem
BilletterNyhetsarkivPresseLenkerKontaktLogg Inn

HJEMMiSKMisk-barnaKorvirksomhetKirkefestdagerKonsertserien
- der STORE øyeblikk skapes - Sandefjord kunst- og kulturkirke
DU ER HER: MiSK.no / Konsertserien > Strenger av gull (MiSKs kirkefestdager)
 

Strenger av gull (MiSKs kirkefestdager)

Arve Tellefsen, Knut Buen, Kåre Nordstoga

Sted: Sandefjord kunst- og kulturkirke
Dato: 22.10.2014
Tid: 19:00
Billetter: Kr 280. Forhåndssalg via Hjertnes billettservice og Turistkontoret.
Tlf. 33416760 / 33416700 el. www.billettluka.no.

MiSKs kirkefestdager inviterer til en festforestilling med fiolinist Arve Tellefsen og folkemusiker Knut Buen. De vil fortelle om Ole Bull og Myllarguten og ta publikum med på en fantastisk, musikalsk reise fra Bach til Buen. Med seg har de domorganist Kåre Nordstoga på kirkens mektige Marcussenorgel på over 3200 piper.

Program:
A. Grétry/J.N.Brun For Norge, kjæmpers fødeland
Ole Bull I ensomme stunde
       Nøringen og Bjølleslåtten  
G.F. Händel Arie fra operaen Rinaldo
J.S. Bach Air
J.S. Bach Toccata og Fuge i d-moll
       Myllarguten og Mozart  
P. Mascagni Intermezzo fra operaen Cavalleria Rusticana
E. Morricone Gabriels obo
Knut Buen, arr. Kåre Nordstoga Rosa
Ole Bull En Moders Bøn
       Bruremarsj fra Seljord  
       Underjordisk klippekonsert  

Medvirkende:
Arve Tellefsen, fiolin (Foto: foto.samfundet.no)
Knut Buen, hardingfele
Kåre Nordstoga, orgel

   
ARVE TELLEFSENS karriere har brakt ham til alle europeiske hovedsteder, og han har turnert i hele verden. Ved siden av å være teknisk briljant, er det hans unike varme og vibrerende tone og hans lidenskapelige intensitet som har gjort han anerkjent og elsket. Hans evne til å fengsle og kommunisere med publikum gjør han til en av verdens fremste fiolinister. I 1956 vant han Prinsesse Astrids Musikkpris. 1962 ble han tildelt Harriet Cohen International Award, London, ”Young musician of the year”. I 1973 mottok han Grieg – prisen, og han ble tildelt Norsk Kulturråds Ærespris for 1996. I 2010 ble han tildelt Sibeliusprisen for sin store innsats for finsk musikk.
Arve Tellefsen har spilt med verdens ledende orkestre og dirigenter, spilt inn plater for de ledende plateselskaper og fått flere priser for sine grammofoninnspillinger; gull- og diamant-plater og flere spelemannpriser. Han har solgt over en halv million CD-er bare i Norge, og i 1988 var hans CD ”Pan” den mest solgte norske CD uansett sjanger.
Arve Tellefsen er grunnlegger og kunstnerisk leder av Oslo Kammermusikkfestival, som ble avholdt for 25. gang i august i år.

KÅRE NORDSTOGA er domorganist i Oslo domkirke. Han blir regnet for å være en av de fremste konsertorganister i Europa
Han debuterte i 1978 i Oslo Domkirke der han ble assisterende organist i 1984 og i 1994 domorganist på fulltid. Hans interesse for Johann Sebastian Bach avstedkom med den kjente serien på 30 lørdagskonserter (1990-1992) og til Bach-jubileet (2000).
Nordstoga har gjort flere plate- og CD-innspillinger og de siste årene har han blant annet vært solist i Notre Dame i Paris, ved den internasjonale orgelfestivalen i Århus og gjestesolist ved innvielsen av et nytt katedralorgel i Lausanne (Sveits).
Kåre Nordstoga samarbeider jevnlig med eliten av norske musikere som f.eks. Ole Edvard Antonsen, Arve Tellefsen og Knut Buen. Med sin oppvekst i Telemark har Nordstoga også en forkjærlighet for norsk folkemusikk og sammen med Knut Buen og Leif Rygg fikk han Spellemannprisen 1994 i klassen folkemusikk/gammaldans.

KNUT BUEN er en norsk folkemusiker og folkekultur-entreprenør, bosatt i Tuddal i Hjartdal kommune, Telemark. Han er sønn av spelemannen Anders A. Buen og kvedaren Margit Buen, og bror av folkemusikerne Hauk Buen og Agnes Buen Garnås og billedhuggeren Kari Buen.
Knut Buen har gjort en allsidig innsats innenfor folkemusikken og annen folkekultur, og som formidler av denne. Han er spelemann, forfatter, komponist, kåsør, forlegger, impressario og på andre måter formidler av folkekultur. Han tilhører en slekt av folkemusikere, og vant sin første landskappleik som 16-åring.
Han har vært aktiv rosemaler siden slutten av 1960-tallet. Han startet opp kafeteria og kulturbygget Knutepunktet i 1994. Han driver også Buen Kulturverkstad og Tuddal Amfi og Tonehall i sentrum av Tuddal.
Buen ble utnevnt til Ridder 1. klasse av St. Olavs Orden i februar 1999, for fortjeneste av norsk folkemusikk. Han ble utnevnt til statsstipendiat 1989 og har ellers mottatt en rekke priser, blant annet Telemark fylkes kulturpris i 1986 og to Spellemannpriser.
Link til denne siden: Legg til på LinkedIn  Legg til på Twitter  Legg til på Facebook
© Musikk i Sandefjord Kirke      Postadresse: Bjerggt. 56, 3210 Sandefjord.      Kunstnerisk leder: Svein Rustad, tlf.: 906 77 508, e-post: svein.rustad@misk.no