Hjem
BilletterNyhetsarkivPresseLenkerKontaktLogg Inn

HJEMMiSKMisk-barnaKorvirksomhetKirkefestdagerKonsertserien
– der STORE ØYEBLIKK skapes – Sandefjord kunst- og kulturkirke
DU ER HER: MiSK.no / Konsertserien > Mozarts requiem i Hjertnes (MiSKs kirkefestdager)
 

Mozarts requiem i Hjertnes (MiSKs kirkefestdager)

MiSKs kirkefestdager inviterer til stor festivalkonsert i Hjertnes kulturhus med Mozarts kjente storverk og et vakkert, nytt bestillingsverk av Hans Mathisen. 

Sted: Hjertnes kulturhus
Dato: 25.10.2014
Tid: 18:00
Billetter: kr 350/280. Forhåndssalg via Hjertnes billettservice og Turistkontoret.
Tlf. 33416760 / 33416700 el. www.billettluka.no.

Program:

  • Musikkstykke v/Minsk kammerorkester
  • To sanger v/Sølvguttene
  • Hans Mathisen: Bestillingsverket «Winter impressions» (med sologitar og orkester)
  • Pause
  • Wolfgang Amadeus Mozart: Requiem (med solister, kor og orkester)

Medvirkende:
Ann-Helen Moen, sopran
Anna Einarsson, alt
Fredrik Otterstad, tenor
Knut Stiklestad, bass
Sølvguttene
Sandefjord kammerkor
Minsk kammerorkester
Hans Mathisen, gitar
Blåsere fra Marinemusikken
Dirigent Svein Rustad
 

"" "" "" ""
Ann-Helen Moen
Foto: Jan Alsaker
Anna Einarsson Fredrik Otterstad Knut Stiklestad

"" "" ""  
Sølvguttene Svein Rustad Sandefjord kammerkor  

""

Minsk kammerorkester
 

Hans Mathisen
 
Blåsere fra Marinemusikken  

Ann-Helen Moen, sopran, studerte på Griegakademiet og ved Operaakademiet i København under Susanna Eken, før hun ble ansatt ved operaen i Graz, Østerrike. Nå bor hun i England og jobber som freelance-sanger. Hun har sunget over hele Europa og i USA, hvor hun hadde sin debut i Carnegie Hall med bl.a. Leif Ove Andsnes. Hun alternerte med Cecilia Bartoli i rollen som Semele (Händel) i Zürich, og ble invitert tilbake året etter av barokkspesialisten William Christie.

Anna Einarsson, mezzo-sopran, er ettertraktet som opera- og konsertsanger med et omfattende repertoar og har konsertert i store deler av Europa. Anna er utdannet ved Musikkhøgskolen i Malmö, Sverige, der hun tok eksamen ved organist-, barokk- og sangsolistlinjen, og hun har studert ved Statens operahøgskole i Oslo. Hun er en etterspurt altsolist ved større oratoriekonserter og har sunget med alle de største orkestrene i Norge. Hun er representert på en rekke CD-plater og radioopptak.

Fredrik Otterstad, tenor, er utdannet ved Universitetet i Oslo og ved Norges musikkhøgskole. Han sang i flere år også i det verdensberømte mannskoret Gli Scapoli og var delvis vokalist i popgruppen State. Han har i tillegg medvirket på utallige utgivelser både som sanger og musiker. Otterstad sang i en årrekke i Sølvguttene, både som gutt og senere blant herrestemmene. I dag er han Sølvguttenes kunstneriske og daglige leder. Han overtok det musikalske ansvaret for koret etter Torstein Grythe i 2004 og begynte i stillingen som daglig leder fra 1. januar 2008.

Knut Stiklestad, bass, er opprinnelig fra Sul i Verdal, bosatt i Alvdal. Han debuterte i Universitetets aula i Oslo, med romanse- og operaprogram. Han har siden gjort 50 ulike roller på Den Norske Opera og mange distriktsoperaer. Han har et stort og bredt repertoar innen kirkemusikk, romanser og sykluser. I tillegg har Knut Stiklestad produsert egne sceniske forestillinger innen romansesjangeren. CV >>

Minsk Kammerorkester
Det statlige kammerorkester i Hviterussland ble stiftet i 1968 under navnet Minsk Kammerorkester. I 25 år ble orkestret ledet av Yury Tzyriuk som var utdannet fra konservatoriene i Minsk og St. Petersburg.
I 1975 mottok orkestret stor heder i en internasjonal kammermusikkfestival i Litauen, og ble også ansett som en av de beste kammerorkestrene i det som den gang var Sovjetunionen. Minsk Kammerorkester har spilt i på store scener i Moskva, St. Petersburg og hovedstedene i de tidligere sovjettiske republikkene. Orkestret har også mottatt priser i en rekke land i Øst-Europa og Asia.
I 1977 var orkestret på sin første turne i Vest-Europa, og bl. a. ble Norge, Sverige, Danmark, Storbritannia, Spania og Italia besøkt. Men uansett turnevirksomhet, det fins nesten ikke en by i Hvite-Russland som ikke har hatt besøk av de populære musikerne i Minsk Kammerorkester.
Rekken over navn orkestret har spilt sammen med under de mange turneene er meget lang.
Repertoaret spenner fra 1700-tallsmusikk fram til dagens moderne verk. Bl.a. har orkestret samarbeidet med nålevende hviterussiske komponister, og med flere norske komponister.

Kongelige Norske Marines Musikkorps er ett av fem norske militærkorps.  Korpset er et unikt og populært ensemble, og med sine 29 musikere spiller korpset konserter både i inn- og utland. Marinemusikken vant Spellemannsprisen i 2003 og har de senere år hatt turnéer og konsertoppdrag i Russland, Kina, Spania og var senest i september en uke i USA. De har spilt konserter sammen med en rekke storheter innenfor så å si enhver musikalsk genre. Fra å være Hortens lokale militærkorps, har korpset de siste årene gjort store fremskritt kunstnerisk og etablert seg som et ledende blåseensemble i Norge. Det er en blåsergruppe på 10-12 musikere fra korpset, som deltar i kveldens konsert.

Sølvguttene ble stiftet av Torstein Grythe i 1940. Koret er en institusjon i norsk sang- og musikkliv. Sølvguttene har mottatt en rekke nasjonale og internasjonale utmerkelser, og koret har vunnet den britiske korkonkurranse «Let the Peoples Sing». Koret har en omfattende og variert nasjonal og internasjonal konsertportefølje og korets klang og korkultur er unik. Sølvguttene er for veldig mange blitt en viktig del av norsk juletradisjon med sine tradisjonelle julekonserter. Fredrik Otterstad har vært korets dirigent fra 2004.

Sandefjord kammerkor ble stiftet av kantor Svein Rustad i Sandefjord kirke i januar 1999 og består av ca 30 aktive medlemmer. Koret er en undergruppe i Musikk i Sandefjord Kirke (MiSK), er en sentral aktør i MiSKs konsertserie og deltar aktivt i kirkens gudstjenesteliv med 2–3 musikkgudstjenester i semesteret. Koret har et bredt repertoar av acapellamusikk og verker for solister, kor og orkester inkl. store deler av kjernestoffet fra den kirkelige korlitteratur. De holder gjerne konserter med variert innhold, og en viktig oppgave er også å hente fram sentral musikk som ellers sjelden framføres.

Hans Mathisen, gitarist/komponist, er utdannet ved Universitetet i Trondheim, musikk grunnfag 1989–90, og Musikkonservatoriet i Trondheim, jazzlinja 1990–94. Han har vært freelance musiker siden 1994 og har deltatt på over 30 plateutgivelser. Han har sin egen kvartett og har jobbet som arrangør og leder for Sandefjord Storband siden 1994. Mathisen ga i 2005 ut sin første soloplate og fikk Spellemannprisen for den i klassen for beste jazzplate. Han mottok Vestfold Fylkeskommunes kunstnerpris for 2005.

Blant Mathisens mange komposisjoner nevner vi spesielt tidligere bestillingsverk oppført under MiSKs kirkefestdager, «Night Song», et solostykke for elgitar og orkester, samt en «Sommermedley» for Solveig Kringlebotn, Christian Ihle Hadland, Vestfold Symfoniorkester og et kor bestående av 200 sanger til åpningen av Kirkefestdagene 2012. I 2013 skrev han igjen to bestillingsverk for MiSK og Vestfold Symfoniorkester, «Opening Statement» for Symfoniorkester og Brassband (Sandefjord Brass Symposium) samt en «Høstmedley» for pianisten Frank Düpree, tenoren Thomas Ruud og sopranen Rita Heigre.

Svein Rustad er utdannet ved Norges musikkhøgskole, kirkemusikk (1982) og diplom i korledelse (1984). Han var domkantor i Oslo domkirke (1982–84), Tønsberg domkirke (1986–90) og Nidaros domkirke (1990–98). Fra 1998 har han hatt sitt virke som kantor i Sandefjord kirke, hvor han er kunstnerisk/daglig leder for MiSKs aktiviteter samt dirigent for Sandefjord kammerkor. Han har arbeidet mange år som pedagog og har siden 1998 hatt fast undervisningsstilling ved Norges Musikkhøgskole. Svein Rustad har bred erfaring som orkesterdirigent og har jevnlig framført de store klassiske oratorieverker i samarbeid med bl.a. Trondheim Symfoniorkester, Norsk barokkorkester, Oslo barokkorkester, Barokkanerne og Vestfold symfoniorkester. Han er også en ettertraktet akkompagnatør og kammermusiker.

Kommende arrangementer

Lunsjkonsert med pianisten Oda Voltersvik, som presenterer programmet «NEO».
Fra Kaos til Kosmos – livsskjebner i Edvard Hoems litteratur
Hans Mathisen, Sandefjord Storband og Tonga produksjoner presenterer i samarbeid med MiSK, konsertforestillingen «Musikal musikal!». 
Hans Mathisen, Sandefjord Storband og Tonga produksjoner presenterer i samarbeid med MiSK, konsertforestillingen «Musikal musikal!». 
Hans Mathisen, Sandefjord Storband og Tonga produksjoner presenterer i samarbeid med MiSK, konsertforestillingen «Musikal musikal!». Se alle arrangementer >>


Link til denne siden: Legg til på LinkedIn  Legg til på Twitter  Legg til på Facebook
© Musikk i Sandefjord Kirke      Postadresse: Bjerggt. 56, 3210 Sandefjord.      Kunstnerisk leder: Svein Rustad, tlf.: 906 77 508, e-post: svein.rustad@misk.no