Hjem
BilletterNyhetsarkivPresseLenkerKontaktLogg Inn

HJEMMiSKMisk-barnaKorvirksomhetKirkefestdagerKonsertserien
- der STORE øyeblikk skapes - Sandefjord kunst- og kulturkirke
DU ER HER: MiSK.no / Konsertserien > Som den gyldne sol – Avslutningskonsert (MiSKs kirkefestdager)
 

Som den gyldne sol – Avslutningskonsert (MiSKs kirkefestdager)

Stort felles avslutningsarrangement for årets kirkefestdager og Litteraturuka i Vestfold 2014. På sin siste plate, «Som den gyldne sol», overrasker Kleive, Dissing og Reiersrud igjen med innlevelse, vidd, engasjement og sin personlighet i kjente og kjære salmer. Gled dere!

Sted: Sandefjord kunst- og kulturkirke
Dato: 09.11.2014
Tid: 18:00
Billetter: kr 280. Forhåndssalg via Hjertnes billettservice og Turistkontoret.
Tlf. 33416760 / 33416700 el. www.billettluka.no.

Kaskader av orgelklang mot katedralens kalkede hvelv, en groovy bluesgitar som forsterkes så den fyller det store kirkerommet, og en stemme som iblant legato og iblant støtvis, som en refleks av det danske språk, med kraft og ynde formidler gamle salmetekster, - dette er ingrediensene som blandes på albumet «Som den Gyldne Sol», som Kleive, Dissing og Reiersrud ga ut i fjor, i anledning utgivelsen av den nye norske salmeboka. Og det er smakebiter fra dette albumet vi får gleden av å oppleve i kveldens avslutningsarrangement i kirken.

Medvirkende:
Povl Dissing, vokal
Knut Reiersrud, gitarer
Iver Kleive, orgel og klaver

Innledning ved biskop Per Arne Dahl.

Konserten arrangeres i samarbeid med Tunsberg bispedømmeråd og Litteraturuka i Vestfold.

Plakaten >>


IVER KLEIVE er født i Skien i 1949. I 1972 tok han kantoreksamen ved Musikkonservatoriet i Oslo. Fra 1973-76 studerte han orgelspill ved Staatliche Hochschule für Musik i München, og avla tysk statseksamen (Solistenprüfung) i solistklassen for organister. Iver Kleive er mest kjent for sitt virke som organist og korleder. Han har vært solist med Oslo Filharmoniske Orkester, og var fast pianist i Krinkastingsorkesteret i en 10-årsperiode. Foruten sitt virke som organist, har han drevet et allsidig musikalsk arbeid. Fra 1972 og frem til i dag har han medvirket i nærmere 200 plateinnspillinger som studiomusiker, komponist og arrangør. Kleive beskriver seg selv som en improviserende musiker som ønsker å veksle mellom klassisk og pop, folkemusikk og jazz. Orgelet og kirken er likevel hovedinstrument og basis. Han fikk Spellemannprisen for “Blå Koral” med Knut Reiersrud i 1992. Sammen med Knut Reiersrud komponerte og spilte Kleive inn singelen "Nåde". Melodien som har sitt utspring i "Overmåte full av nåde" ble benyttet som avslutningstoner under selve åpningsseremonien for OL på Lillehammer i 1994. I 1996 kom Himmelskip, også denne sammen med Reiersrud. Vinteren 2006 kom ”Nåde over nåde”, den tredje samarbeidsplaten med Knut Reiersrud. Denne ”Domkirketriologien” er bygd over gamle norske folketoner og salmer samt egne komposisjoner.

KNUT REIERSRUD. Gitarist, f. 12.02.1961 i Oslo. Reiersrud startet som bluesgitarist, men har også arbeidet med andre musikkformer, som norsk folkemusikk og etnisk musikk fra andre kulturer, foruten at han har komponert musikk både for film og teater. Reiersrud er en mye benyttet studiomusiker, og har spilt på et utall plater innenfor et utall stilarter på et utall strengeinstrumenter. Av artistene kan nevnes bl.a. Deepika (1992) og Jonas Fjeld (1993). I 1994 samarbeidet han med Annbjørg Lien og Lynni Treekrem på låten «Du skal få ein dag i morra» til Prøysen-hyllesten Med blanke ark, og ti år senere kom albumet Himalaya Blues, der han spilte sammen med den nepalske gruppen Vajra og Hans Fredrik Jacobsen.

I 2004 dannet han et eget band, bestående av David Wallumrød på keyboards, Bjørn Holm på bass og Rune Arnesen på trommer, mens han på albumet Pretty Ugly, som kom i 2004, spilte alle instrumentene selv. Reiersrud har hatt flere bluesprogrammer i NRK, både sammen med Harald Are Lund (Blå minutter) og Knut Borge (Bluesasylet), og han har arbeidet sammen med Leiv Solberg i folkemusikkprogrammet Halvbror til reven. Reiersrud er også viden kjent for suksessplatene Tramp (1993) og Klapp (1995) - og ikke minst for platene Blå koral (1991), Himmelskip (1996) og Nåde over nåde (2006) - sammen med Iver Kleive.
Se denne lenken for mer bio-stoff om Reiersrud: http://www.knutreiersrud.no/info.html

POVL DISSING, dansk visesanger, komponist og musiker (gitar og munnspill) som albumdebuterte i 1965 med En aften i folkeklubben; i Norge mest kjent for sitt samarbeid med Benny Andersen på album som Svantes viser (1973) og Oven visse vande (1981). Men han har også hatt suksess som rockesanger, og var en foregangsmann i å bruke dansk språk i rockemusikken. Dessuten har han samarbeidet med den norske jazzgruppa Brazz Brothers, bl.a. på albumet Aftenvind (2000), og på flere album med organisten Iver Kleive og gitaristen Knut Reiersrud. (Kilde: SNL)PER ARNE DAHL er vår nytilsatte biskop i Tunsberg. Han ble ordinert i 1975, og var før bispeembetet stortingsprest, domkirkeprest i Oslo og statsstipendiat. Hans brede erfaring fra kirkelig tjeneste omfatter blant annet:

  • marineprest i Harstad og sjøforsvarsprest for Nord-Norge,
  • småkirkeprest i Lovisenberg i Oslo, 
  • sykehusprest ved Lovisenberg Diakonale Sykehus,
  • menighetsprest i Åmot i Modum,
  • leder ved Institutt for Sjelesorg på Modum Bad, der han var med å sette i gang kirkens arbeidsveilederutdannelse (ABV),
  • leder for Modum Bads Samlivssenter der han var med på å introdusere samlivskurset PREP i Norge,
  • leder ved Kairos Veiledningssenter i Oslo med ansvar for sorgarbeid og kirkens deltagelse i kriser og katastrofer,
  • amanuensis i sjelesorg og pastoralpsykologi ved Menighetsfakultetets praktikum.

Per Arne Dahl er kjent for et mangeårig engasjement som spaltist i Aftenposten Søndag sammen med tegneren Ulf Aas. Han er fast spaltist i avisen Vårt Land og har skrevet mer enn 15 bøker hvor hovedtema er tro, sjelesorg og samlivsspørsmål. Dahl er dessuten flittig brukt som andaktsholder i NRK radio og har ledet flere gudstjenester og samtaleprogrammer på NRK tv.

Per Arne Dahl var medlem av Verdikommisjonens råd, oppnevnt av Bondevik-regjeringen i 1998. I 2003 ble han utnevnt til statsstipendiat. Ved bekjentgjørelsen ble det fremhevet at han med sitt allsidige virke bidrar «til å sprenge grenser når det gjelder kommunikasjon mellom kirke og folk».

I 1999 mottok Per Arne Dahl «Petter Dass-prisen» av avisen Vårt Land for sitt engasjement med å formidle tro og verdier i skrift og tale, i kirke og samfunnLink til denne siden: Legg til på LinkedIn  Legg til på Twitter  Legg til på Facebook
© Musikk i Sandefjord Kirke      Postadresse: Bjerggt. 56, 3210 Sandefjord.      Kunstnerisk leder: Svein Rustad, tlf.: 906 77 508, e-post: svein.rustad@misk.no