Hjem
BilletterNyhetsarkivPresseLenkerKontaktLogg Inn

HJEMMiSKMisk-barnaKorvirksomhetKirkefestdagerKonsertserien
- der STORE øyeblikk skapes - Sandefjord kunst- og kulturkirke
DU ER HER: MiSK.no / Konsertserien > Åpningskonsert (MiSKs kirkefestdager)
 

Åpningskonsert (MiSKs kirkefestdager)

Åpningskonsert for Musikk i Sandefjord Kirkes kirkefestdager 2014 med Helene Bøksle og Marinemusikken. Kirkefestdagenes tema i år er «Livets vinter»

Sted: Sandefjord kunst- og kulturkirke
Dato: 18.10.2014
Tid: 18:00
Billetter: kr 350/280. Forhåndssalg via Hjertnes billettservice og Turistkontoret.
Tlf. 33416760 / 33416700 el. www.billettluka.no.

MiSKs kirkefestdager 2014 – Livets vinter

Klokkeklang fra kirketårn! Offisiell åpning av MiSKs kirkefestdager 2014 ved Vestfoldfestspillenes direktør Bente Foshaug.Stor åpningskonsert med Helene Bøksle og Kongelige Norske Marines Musikkorps som innledes med Tsjaikovskijs mektige 1812-overtyre. Dirigent er Håkon Daniel Nystedt

Arrangeres i samarbeid med Kongelige Norske Marines Musikkorps og Konsertkameratene.


Helene Bøksle er en erfaren og dyktig liveartist, som har trollbundet det norske folk med sin helt spesielle og praktfulle stemme.

I 2006 gav hun ut sin debutplate «Elverhøy», som ble nominert til Spellemannsprisen. I januar 2009 kom oppfølgeren «Morild», som ble spilt inn sammen med den Skandinaviske folk-gruppen, Baltic Crossing.

Helene fikk sitt store gjennombrudd i 2009, da hun ga ut den kritikerroste juleplaten «Det hev ei rose sprunge», som solgte til platina. Platen ble spilt inn i Lommedalen kirke, og platen er inspirert av historien om en tysk munk som en iskald desemberdag i 1587 fant en fant en rosenknopp i hagen, en knopp som senere sprang ut i full blomst ved alteret i klosteret. Det er historien om at alt er mulig, at roser kan blomstre selv på de kaldeste dager, og at lyset overvinner mørket.

«Helene Bøksle kan få is til å smelte. Dette er den beste norske juleplata i år. Kanskje den beste noensinne.» skrev Fædrelandsvennen da juleplaten kom ut.

Helene har også de senere årene gjennomført flere landsdekkende juleturnéer.Kongelige Norske Marines Musikkorps (Marinemusikken) er ett av fem norske militærkorps og har sin base i Horten.  Korpset er et unikt og populært ensemble, og med sine 29 musikere spiller de konserter i både inn- og utland.

Marinemusikken vant Spellemannsprisen i 2003 og har de senere år hatt turnéer og konsertoppdrag i Russland, Kina og Spania og spilt konserter sammen med  en rekke storheter innenfor så å si enhver musikalsk genre, f.eks. Solveig Kringlebotn, Arve Tellefsen, Ole Edvard Antonsen, Barbara Hendricks, Sondre Lerche, Randi Stene, Ronni le Tekrø, Wenche Myhre, Erik Bye og Lill Lindfors.

Fra å være Hortens lokale militærkorps, har korpset de siste årene gjort store fremskritt kunstnerisk og etablert seg som et ledende blåseensemble i Norge.

 

Kommende arrangementer

«Her står gledesgysene i kø og gir garantert julestemning.» (Aftenposten om Julero)
La julefreden senke seg og nyt julens vakreste sanger med prisvinnende Sandefjord Vokalensemble.
Kom i julestemning med vakker korsang av Sandefjord kammerkor.
«Den ultimate julekonserten» har vært omkvedet rundt Ole Edvard Antonsens «Desemberstemninger» de siste årene.
Musikklinja ved SVGS inviterer også i år til en konsert i kirken rett før jul på dagtid.Se alle arrangementer >>


Link til denne siden: Legg til på LinkedIn  Legg til på Twitter  Legg til på Facebook
© Musikk i Sandefjord Kirke      Postadresse: Bjerggt. 56, 3210 Sandefjord.      Kunstnerisk leder: Svein Rustad, tlf.: 906 77 508, e-post: svein.rustad@misk.no