Hjem
BilletterNyhetsarkivPresseLenkerKontaktLogg Inn

HJEMMiSKMisk-barnaKorvirksomhetKirkefestdagerKonsertserien
- der STORE øyeblikk skapes - Sandefjord kunst- og kulturkirke
DU ER HER: MiSK.no / Konsertserien > Brahms' Requiem
 

Brahms' Requiem

Johannes Brahms’ Ein deutsches Requiem er et av den klassiske musikkens vakreste og mest gripende verker.
  
Konserten arrangeres i samarbeid med Vestfoldfestspillene

Sted: Hjertnes kulturhus
Dato: 20.06.2013
Tid: 20:00
Billetter: Kr 350 selges via Billettservice
Grupper, ring:33308850. Barn u.12 år gratis. Ungdomsbillett 12-20 år: 50% rab. Festspillkort: 30% rab, innt 2 bill pr arr.

KRINGKASTINGSORKESTERET
ENSEMBLE 96
TØNSBERG DOMKOR
SANDEFJORD KAMMERKOR
DITTE H. ANDERSEN, SOPRAN
JOHANNES WEISSER, BARYTON
MICHAEL MCCARTHY, DIRIGENT

  Ditte-H-Anderse150hn.jpg Johannes-Weisser150h.jpg Michael-McCarthy150h.jpg
 Ditte H Andersen
Foto: Robin Skjoldborg 
Johannes Weisser
Foto: Fredrik Arff
Michael McCarthy

 
Johannes Brahms skrev «Ein deutsches Requiem», op. 45, etter at både hans mor og Robert Schumann, Brahms’ mentor, døde. Selv om Brahms baserte sitt requiem på sitater fra Skriften, og begynte og avsluttet verket med en velsignelse: «Salige er de som sørger, for de skal trøstes» (Matt 5,4), skrev han det ikke som et religiøst stykke som handlet om de dødes sjeler, men som en kantate hvis hovedtema er trøsten til de etterlatte. Her er ingenting om synd, straff og dommedag. I stedet har Brahms skapt en hyllest til mennesket, der han løfter frem lysets seier over mørket, og livets seier over døden.

Etter premieren langfredag 1868, dirigert av Brahms selv i Bremens katedral, kommenterte den tyske komponisten Albert Hermann Dietrich: «Det ble med en gang klart for publikum at Deutsches Requiem måtte regnes blant den mest storslagne musikk noen sinne gitt til vår verden.»

Brahms uroppførte verket med seks satser men la til en syvende i 1869. Rekviemet ble snart oppført over hele Tyskland, i Sveits, England, Østerrike, Nederland, Russland og Frankrike og etablerte Brahms som en av sin generasjons ledende komponister.

Teksten >>

Verket fremføres også i Tønsberg Domkirke 19/6 kl 20.00.

Kommende arrangementer

Svingende musikk av og med Kåre Conradi og Hans Mathisen.
Urfremførelse av nyskrevet kirkemusikal/oratorium bygd på historien om David og Batsheba med musikk av Kjetil Bjerkestrand og tekst av Erling Pedersen.
Gårsdagens urfremførelse av War Lord i Larvik gjentas her i Sandefjord kunst- og kulturkirke. War Lord er en nyskrevet kirkemusikal/oratorium bygd på historien om David og Batsheba med musikk av Kjetil Bjerkestrand og tekst av Erling Pedersen.
Lunsjkonsert med Magne Fremmerlid og Svein Rustad.
Sandefjord kunst- og kulturkirke har i dag et av landet største og fineste konsertklokkespill med hele 49 klokker.Se alle arrangementer >>


Link til denne siden: Legg til på LinkedIn  Legg til på Twitter  Legg til på Facebook
© Musikk i Sandefjord Kirke      Postadresse: Bjerggt. 56, 3210 Sandefjord.      Kunstnerisk leder: Svein Rustad, tlf.: 906 77 508, e-post: svein.rustad@misk.no