Hjem
BilletterNyhetsarkivPresseLenkerKontaktLogg Inn

HJEMMiSKMisk-barnaKorvirksomhetKirkefestdagerKonsertserien
- der STORE øyeblikk skapes - Sandefjord kunst- og kulturkirke
DU ER HER: MiSK.no / Konsertserien > Musikalsk hyggestund
 

Musikalsk hyggestund

Formiddagskonsert med Maiken M. Schau, fløytist fra Marinemusikken, og hennes pianistektemann Trond A. Schau
                                                                                  

Sted: Sandefjord kunst- og kulturkirke
Dato: 06.11.2013
Tid: 12:00
Billetter: Kollekt

I formiddagskonserten denne måned kan vi presentere Maiken Mathisen Schau (fløyte) og Trond A. Schau (klaver).

Program:

  • F. Schubert (1797-1828):  Variasjoner over sangen «Trocne Blumen» fra «Die schöne Mülllerin»  for fløyte og klaver (1824)
  • F. Chopin (1810-1849): Etyder i ciss-moll og C-dur op.10 nr. 3 og nr. 12 for klaver
  • L. Thoresen (1949-): Interplay op. 11 for fløyte og klaver (1981)


Formiddagskonsertene i serien «Musikalsk hyggestund» i Sandefjord kunst- og kulturkirke er gratis «stikk-innom»-konserter av ca. 40 minutters varighet, som har et stort og trofast publikum første onsdag i hver måned (sept-juni). Fra publikum får vi tilbakemeldinger om at det å få oppleve et så bredt musikalsk repertoar, ofte framført av unge, fremragende musikere og sangere, oppleves som et unikt og veldig berikende tilbud ... og det på en «vanlig onsdag formiddag» og helt gratis ...

Arrangeres i samarbeid med «Den kulturelle vandringsstaven».

Maiken Mathisen Schau er fra Sandnessjøen i Nordland og har vært ansatt i Kongelige norske marines musikkorps siden 1999. Hun er utdannet ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København med Diplom- og Solistdiplomeksamen, og studerte der med Toke Lund Christiansen, kombinert med studier i London hos Jonathan Snowden. I 1995 debuterte hun i København og ble samme året kåret til «Årets debutant» under Festspillene i Harstad . Hun høstet strålende anmeldelser ved begge debutkonserter. Hun har vært solist i Carl Nielsens fløytekonsert med Trondheim Symfoniorkester under ledelse av Joseph Swendsen, spilt inn plate med solomusikk av Egil Kapstad på hans kritikerroste plate «Wulfvoices» og turnert storbyer med det europeiske fløyteensemblet «e-wave».

Som fløytist i Marinemusikken har hun vært med på over 20 cd-innspillinger og blir jevnlig brukt som solist på deres konserter både i inn - og utland. I 2008 var hun med i «Transposition project- Ultima», hvor hun jobbet som instruktør og fløytist i The Vietnam National Symphony Orchestra. I tillegg til sin faste jobb i Marinemusikken jobber Maiken mye med solo- og kammermusikk og hun har spilt på de fleste av landets største festivaler for klassisk musikk. Schau har også spilt i Oslo konserthus og på Slottet i Oslo. Sistnevnte i 2007 sammen med sin pianistektemann Trond Schau under Hans Majestet Kongens 70 års dag. Høsten 2012 urfremførte hun sammen med pianist Trond Schau ”Sea of names” av Lasse Thoresen. Våren 2013  fremførte de dette verket ved Festivaler i Poznan i Polen, Freiburg i Tyskland og Hamar i Norge. I desember spiller de  flere av hans verker på festival i Krakow.
 

Pianisten Trond Schau er utdannet fra Norges musikkhøgskole, Kgl. Danske Musikkonservatorium og Liszt-Akademiet i Budapest. Han har konsertert i en lang rekke europeiske land og i USA, gir regelmessige recitals og er en etterspurt kammermusiker og akkompagnatør. Som solist med orkester har han samarbeidet med dirigentene Bjarte Engeset, Vladimir Altschuler og Peter Szilvay. Som kammermusiker og akkompagnatør har han regelmessige samarbeid med en lang rekke fremragende nasjonale og internasjonale musikere.

For tiden arbeider han og fløytisten Maiken Schau, med repertoar for en plateinnspilling på selskapet 2L med musikk av Lasse Thoresen. I desember reiser de til Krakow og i januar til Poznan, for å spille Lasse Thoresens musikk.
Trond Schau er til daglig ansatt ved Norges musikkhøgskole.
 
 

Kommende arrangementer

Lunsjkonsert med folkemusiker og komponist Anne Hytta.
Opplev en av landets fremste vokalister når han igjen gjester Sandefjord kunst- og kulturkirke
Sandefjord kunst- og kulturkirke har i dag et av landet største og fineste konsertklokkespill med hele 49 klokker.
Opera – operette – romanser – musikal
Musikk i Sandefjord Kirke og Sandefjord menighet inviterer til høstens første kunst- og musikkgudstjeneste.Se alle arrangementer >>


Link til denne siden: Legg til på LinkedIn  Legg til på Twitter  Legg til på Facebook
© Musikk i Sandefjord Kirke      Postadresse: Bjerggt. 56, 3210 Sandefjord.      Kunstnerisk leder: Svein Rustad, tlf.: 906 77 508, e-post: svein.rustad@misk.no